fbpx
skip to Main Content
Linda ChristensenKulturredaktør

Sørlandet – et musikalsk mekka

I forrige uke kunne vi lese at to, av totalt elleve, av årets deltakere i sangkonkurransen Melodi Grand Prix, er fra Aust-Agder. Det vil si at nærmere tjue prosent av deltakerne kommer fra det blide Sørland, og det kan vi være stolte av.

Tromøyjenta Charlotte Kristiansen, bedre kjent som Raylee, er virkelig i vinden om dagen. I høst deltok hun i NRKs populære sangkonkurranse «Stjernekamp», der hun havna på en god fjerdeplass, og nå er hun en av finalistene til MGP. Også nabokommunen Grimstad kan smykke seg med en finaleplass til konkurransen, med Kjetil Mørland som en av deltakerne.

MGP er kanskje et av de mest utskjelte og mest populære TV-program. Ingen vil innrømme at de ser på det, men det fleste ser likevel, kanskje i smug. Det er som med ukebladet Se og Hør, ingen leser det, men alle vet hva som står i det!

Sørlandet – et musikalsk mekka!

Ja, hvorfor ikke? Gjennom de siste åra har vi gjentatte ganger stiftet bekjentskaper med musikk-talenter fra vår region. Idol, Norske Talenter, Stjernekamp og nå MGP bidrar til at flere tør å satse, og våre musikalske håp er med på å sette hele vår region på det nasjonale kartet. Gjennom TV-skjermen har hele Norge stiftet bekjentskap med artister som Aslak Gjennestad, Espen Grjotheim og Ole Gustav Johnsen gjennom sangkonkurranser som Idol, Kjempesjansen og X-Factor. I tillegg bugner det av både nasjonale og internasjonale stjerner med sørlandsk stempel. Ta for eksempel Arendals egen jazzdronning, Inger Marie Gundersen. Hun har gitt ut en rekke plater, og er nærmest som en verdensstjerne å regne i Asia der hun jevnlig turnerer og spiller for ti-tusener av fans. Vi har Jonas Alaska som allerede har rukket å vinne en spellemannspris, Hans Inge Fagervik med flere norske hits på samvittigheten og ikke minst artister som Bård Thorstensen som har vært en av frontfigurene i det verdenskjente bandet Clawfinger. Dette er bare en brøkdel, og vi kunne ramset opp til det kjedsommelige.

Når 17-åringen Raylee går på scenen i Spektrum 14. mars, er det 31 år siden sist vi hadde en deltaker fra Arendal. Cathy Ryen var et hett navn på 80-tallet, og deltok i 1983 og 1984 med henholdsvis en sjetteog en åttende plass. Om Raylee stikker av med seieren, kommer hun videre til Eurovision Song Contest som i år går av stabelen i Wien, Østerrike, i midten av mai. Vi krysser fingre og tær og ønsker lykke til, Raylee.

Back To Top