fbpx
skip to Main Content

De nødvendige skrittene

Arendals Tidende har det siste året gjennomgått en totalrenovasjon. Nå går det kun oppover.

Agderposten skriver 9. september om Nye Arendals Tidendes regnskap. Saken er negativt vinklet, men innholdet staker ut en positiv vei fremover. Det innholdet har vi jobbet for å skape hele det siste året. At mediebransjen er inne i en dyp krise er ikke til å komme utenom. Som ei lita lokal avis med få annonsører og få abonnenter er det noe vi merket på kroppen allerede tidlig i fjor. Vi har valgt en tøff bransje, og er vant til motgang. Dette gav oss derfor to valg: Vi kunne kaste inn håndkleet eller fortsette å jobbe for å bli ei moderne lokalavis som kan stå på egne ben. Vi fortsatte og sitter nå i en unik posisjon for videre drift.

Prosessen dit vi er i dag har vært lang. Underskrevne startet som redaktør på denne tiden i fjor. Salgsteamet vårt ble samtidig omorganisert og utvidet. Avisas utseende ble modernisert for å imøtekomme et nyere segment med ei yngre målgruppe. I tillegg har redaksjonen gjennomgått store endringer. Fokuset på kvalitet og kompetanse er utvidet, og nye krefter er tilført.

Vi som lokalavis sitter i en unik situasjon i dag. Vi er nemlig frie til å møte morgendagen på den måten vi vil. Arendals Tidende er ikke bundet av eierskap til et trykkeri eller omfattende distribusjonskanaler, vi kan møte morgendagen i dag, og det er vi forberedt på å gjøre.

At vi er inne i en ny tid med nye leservaner og nye krav til dagens journalister er et faktum for lengst. Hvordan vi skal møte disse vanene er et langt viktigere spørsmål. Vi har ikke fasiten, men vi har mange gode ideer. For å sette disse til livs er vi avhengig av støtte fra våre lesere. Det koster å lage god journalistikk, men vi mener det er verdt det.

Mener du det er viktig at Arendal har ei egen lokalavis? Så bli med på dugnaden! Nå kan du tegne et digitalt abonnement for kun 79 kroner i måneden. Summen trekkes automatisk. For eksisterende abonnenter er nett selvfølgelig inkludert.

Som abonnent støtter du opp om muligheten til å utvikle fremtidens journalistikk, og det setter vi pris på.

Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Back To Top