fbpx
Annonse:

Venstre i Arendal vil stenge Plantasjen på søndager

POLITIKK:

Venstre i Arendal synes Regjeringas forslag om regelverk for søndagsåpne butikker er for dårlig.

Kommunestyrene bør kunne bestemme åpningstider sjøl. Noen diskuterer som om ingen butikker er åpne søndager. I dagens regelverk er det mange smutthull, og i regjeringas forslag er det også mange uklarheter.

I dag er det staten som bestemmer at det kan være åpent på bensin stasjoner, Plantasjen, steder definert som turiststeder, og en rekke andre steder som utsalgssteder som i det vesentlige selger kioskeller dagligvarer, og som har en samlet salgsflate som ikke overstiger 100 kvm, bensinstasjoner, områder som etter vedtak av fylkesmannen regnes som typiske turiststeder, serveringssteder, auksjoner, kunstgallerier og lignende, tidsbegrensede utstillinger og utsalgssteder som i det vesentlige selger blomster, planter og andre hageartikler, lokale husflidsog souvenirvarer, salg av varer i tilknytning til produksjons steder mv. som er tilrettelagt for turisme.

Venstre i Arendal vil ikke ha mer søndagsåpent, vi vil ha mindre. Men vi vil at bystyret skal bestemme dette sjøl. Og om kommunene får bestemme åpningstider sjøl, vil Venstre i Arendal rydde opp og stenge for eksempel steder som Plantasjen på søndager. At Plantasjen, med alt fra iskrem via blomster til møbler, skal få holde åpent, synes vi er både ulogisk og urimelig.

Vi synes også det kan være muligheter for kommunen til å la butikker i sentrum holde åpent søndager ved store festivaler, cruiseanløp og liknende, men IKKE søndagsåpent på steder som Stoa, Maxis, Harebakken og Krøgenes som svekker handelen i sentrum.

Pål Koren Pedersen, ordførerkandidat for Venstre i Arendal