fbpx
skip to Main Content

Debatten om flyktninger

POLITIKK:

På den annen side kan et slikt bilde gi så mye følelser i debatten at den kommer av sporet. Norge hjelper der de kan, men det er en grense hvor mange flytninger vi kan ta imot før vårt kulturelle og politiske tyngdepunkt forrykkes.

De fleste av flykningene kan man anta vil prøve å bosette seg permanent i Norge, og de vil bruke vårt rettsapparat til å overprøve alle henvendelser som kan tilsi at de bør reise hjem. Jan Kløvstad kritiserte i et innlegg regjeringen for at de kun vil ta imot 8000 syrere med det det argumentet at England og USA ikke satte noe tall på norske flyktninger under 2dre verdenskrig. Dette, Kløvstad, er to forskjellige ting. Under krigen var Norge allierte

med både briter og amerikanere, og så skulle nordmennene i størst mulig grad returnere til Norge når fienden var slått. I tillegg brakte nordmennene få eller ingen kulturforskjeller med seg over til USA f.eks. Norske politikere bør faktisk se litt framover i sin iver etter å hjelpe mest mulig. Vi ønsker neppe getto-liknende tilstander som har oppstått i Sverige. Her i Norge skal vi faktisk kunne si:«When in Rome, do as the Romans». Vi skal selvsagt hjelpe mest mulig i nærområdene, men Europa kan ikke ta imot uinnskrenket innvandring fra verdens fattige land. Alle flyktninger er heller ikke fattige, og mange ser både spreke og velpleide ut, selv på en stapp full jernbanestasjon i Ungarn. Når kvinnene har mulighet til å påføre seg sminke og pene klær før intervju med skandinaviske journalister, så bør det også være et bilde man bør dvele litt over.

Lars Vidar Moen Nedenes

Back To Top