fbpx
skip to Main Content
colourbox.com

Etterlate kloden i litt bedre forfatning

POLITIKK:

Bærekraft er et begrep som brukes veldig mye. Men hva betyr det? Det handler om tre områder samtidig. Økologisk bærekraftig betyr, for å sitere kongen vår: “at hver generasjon etterlater seg kloden i litt bedre forfatning enn da den tok over”. Sosial bærekraft, å sikre menneskerettigheter og trygghet. Og økonomisk bærekraft, at velferd kan opprettholdes for fremtiden.

Økologisk bærekraft er grunnmuren. Derfor har Miljøpartiet De Grønne et spesielt fokus på miljø. Som den økologiske økonomen Herman Daly sa det «Hva skal du med sagbruket om du ikke har skog?»

I dag forbruker vi ressursene fortere enn de fornyes. Det er ikke bærekraftig Fortsetter vi dagens forbruk vil vi trenge tre kloder i 2050. Likevel legger Norge opp til at vi skal tredoble forbruket frem mot 2060.

Miljøpartiet De Grønne vil dreie fokuset fra å kjøpe mer, til å leve mer.

Hver gang vi kjøper en vare så avgir vi en stemme. Om vi velger varer som er lokalproduserte, av høy kvalitet, miljøvennlige og produsert på rettferdig måte: Da gir vi butikkene beskjed om at det er dette vi vil ha. Vi kan fokusere mer på å reparere heller enn å kjøpe nytt og kaste det gamle. Vi kan dele mer. Kanskje trenger ikke alle i nabolaget å eie hver sin høytrykksspyler eller traktorgressklipper?

I lokalprogrammet vårt har vi mange tiltak for et mer bærekraftig forbruk. Et eksempel er å jobbe for utstyrsbibliotek i kommunen. Det er et miljøtiltak, men også et sosialt tiltak. Kan du låne det du trenger kommer ikke økonomien i veien for å delta på aktivitieter. Les mer om hvor vi vil på arendal.mdg.no.

Magrete M. Breivik

1. kandidat Miljøpartiet De Grønne i Arendal

Back To Top