fbpx
Annonse:
Linda Christensen Kulturredaktør
Linda Christensen Kulturredaktør

17.ende mai, er vi så glad i…

…moro vi har fra morgen til kveld. Ja slik låter noe av teksten til en av våre kjære 17.mai sanger. Helgen vi nå går inn i preges av forberedelser, stryking av bunadsskjorter, kakebaking, panikkhandel av finstasen og siste planlegging av feiringen på de forskjellige skolene. Den store festdagen, Norges nasjonaldag, er kanskje den mest «feirete dagen» i hele året, og vi nordmenn elsker å feire dagen vår.

I helgens magasin kan du blant annet lese at iskiosken på Langbrygga satser på rekordsalg av softis. Og skal vi tro værmeldingstjenesten yr.no, skal det også bli finvær. Med disse to faktorene i boks, kan det ikke bli annet enn en perfekt dag.

Her i Arendal blir det ekstra spennende for tog-komiteen i år. Som du kan lese på Arendals Tidendes nettavis, legger nemlig barnetoget ut på jomfrutur for den nye ruta gjennom sentrumsgatene, og for første gang skal endestasjonen være på byens nye festplass, Sam Eydes plass ved Arendal kulturog rådhus. Den nye ruta har imidlertid forårsaket store bekymringer for noen. Mariann Olsen fra kommuneadministrasjonen innrømmet for formannskapet at hun er redd for at toget skal gå på en smell, i det kritiske punktet ved i krysset ved Strandgaten og Peder Thomassensgate. Så store bekymringer har hun at det har gått ut over nattesøvnen, fordi hun er redd for at fronten kan møte enden av toget på hjørnet ved Dnb.

Om barnetoget går på en smell, eller ei, gjenstår å se, men vi våger å tro at om det skulle bli et problem, så lar det seg løse. Vi sier som ordfører Einar Halvorsen; vi får ta små skritt og ta det med godt humør.