fbpx
skip to Main Content

Takker publikum for en hyggelig mottagelse

KULTUR:

Det må kunne betegnes som en stor begivenhet når man på en og samme konsert har så mange av landsdelens komposisjoner med. Blant alt det fine repertoaret var hele tre av musikkverkene urframføringer og et musikkverk hadde Norgespremière, noe som også må sies å være sjeldent. Konsertene ble spilt på Dahlske videregående skole i Grimstad, på Valstrand kulturarena i Birkenes og i Festiviteten i Arendal gamle rådhus. Seks av komponistene var med på en eller flere av konsertene og hadde korte introduksjoner av sine musikkverk der publikum blant annet fikk små innblikk i selve komposisjonsprosessen, litt om inspirasjonskilder, arbeidsmåter etc. Å få komponisten presentert før musikken spilles gir en særegen, fin kontakt som gjør musikken enda mer tilgjengelig.

Den fine responsen fra publikum gir all mulig grunn til å videreutvikle dette konsertkonseptet. Sørlandet har en fantastisk spennende, men ufortjent lite kjent, skattekiste av musikk signert komponister fra regionen. Produsent og arrangør, AustAgder musikkråd og Arendal musikkråd, ser det som en viktig oppgave å formidle norsk og kortreist samtidsmusikk for publikum, og dessuten å benytte landsdelens egne profesjonelle utøvere.

På årets miniturné var til sammen 12 av regionens utøvende og skapende musikere engasjert, fordelt på fire musikere og åtte komponister. Det er 4. året musikkrådene produserer og arrangerer disse samtidskonsertene. Erfaringen så langt er at denne type konsertproduksjoner gir spennende konsertopplevelser for publikum, og framfor alt er blitt en viktig og utviklende møteplass for musikere og komponister.

Musikere, komponister og arrangører takker publikum for svært hyggelig mottakelse i Grimstad, Birkenes og Arendal!

Følgende komponister var representert i programmet: Mark Rayen Candasamy, Sverre Eftestøl, Alfred Gammelsæter, Hans Magne Græsvold, Eilert M. Hægeland, Anna Jastrzebska, Vidar Kristensen og Kjell Marcussen. Det eldste verket som ble framført er fra 1987 og det nyeste ble ferdig i oktober i år. Musikerne i Agder Camerata.

Utøverne er alle musikere bosatt i regionen og representerer noe av bredden i det som rører seg innen klassisk musikk og samtidsmusikk i fylket. Musikerne er Olga Rakvåg fiolin, Tove Nylund saksofon, Ragnhild Paulsen klarinett og Erik Haugan Aasland, klaver.

Inger Haugan Aasland Aust-Agder Musikkråd.

Back To Top