fbpx
skip to Main Content

Høyre vil styre og styrke kvaliteten ikke eierskapet i barnehagene!

POLITIKK:

Vi registrerer imidlertid at Arendal Arbeiderparti ved Nina Jentoft for tiden er opptatt av alt annet enn kvalitet når det gjelder barnehager. De går til valg på å totalstyre eierskapet, og lover at all nyetablering av barnehager utelukkende skal skje i kommunal regi. De går til og med så langt at de vil redusere andelen offentlig godkjente private barnehager med 30-40 prosent.

Arendal Høyre hilser alle aktører som ønsker å bygge og drive offentlig godkjente og seriøse barnehagetilbud til våre innbyggere, hjertelig velkommen. Vi ønsker kvalitet til barna og de ansatte, fremfor styrt eierskap. Vi er svært glade for at regjerin gen nå har på høring en ny finansieringsmodell som gjør det mulig for oss å styre kvaliteten, og ikke minst sette krav til den.

Forslag til ny finansiering av private barnehager vil ha klare kvalitetsindikatorer som skal oppfylles av alle barnehager. Det viktigste for Arendal Høyre er forutsigbare tilskudd til barnehagene. Dette er nødvendig for å bidra til produktkvalitet på det vi som kommune skal levere innbyggerne som ønsker barnehageplass. Det blir opp til oss å tydeliggjøre og konkretisere kravene til kvalitet, og etterse at barnehagene, både de private og de kommunale, leverer etter kriteriene som kommunen har bestemt. De som ikke gjør det, vil kunne få avkortet tilskuddet i henhold til våre kvalitetskrav. Det viktigste er ikke hvem som eier barnehagen. Det viktigste er kvaliteten, og at de som får det offentlige oppdraget om å levere på vegne av kommunen, faktisk leverer i henhold til det man får tilskudd for. Det oppnår man enklest gjennom en ny og målrettet finansiering.

Arendal Høyre ved Maiken Messel,

2. kandidat Arendal Høyre

Geir Fredrik Sissener,

Ordførerkandidat Arendal Høyre

Linda Øygarden,

Styremedlem Arendal Høyre

Back To Top