fbpx
skip to Main Content

LEDER: På hjul

 

For de fleste av oss innebærer hver eneste dag et par timer på veien. Det kan være i buss, i en miljøvennlig elbil, på sykkel, som gående eller i et velkjent miljøsvin av en bil. Veien har vi imidlertid alle et forhold til, og i enkelte tilfeller kan det forholdet bli fatalt.

I denne ukas utgave av AT-helg kan du lese om blindsonene til store kjøretøy, og se hvordan metervis av veibanen både foran, bak, på høyre og venstre side er utenfor sjåførens synsvidde. Til tross for at enhver sjåfør har ansvar for å forsikre seg om at det er trygt før han eller hun tråkker på gasspedalen kan dette være nyttig lesning for alle andre som ferdes på veien. For til tross for at mennesket så å si er ferdig utviklet er ikke Darwins prinsipp om de sterkestes overlevelse en saga blott, og i veibanen er det ikke tvil om hvem som er den tapende part dersom en personbilfører, en syklist eller en gående havner i lastebilenes farlige blindsoner.

Du kan også lese om Tom Terjesen fra Tromøy som visste at han ville vie livet sitt til busser allerede da han gikk på barneskolen. Han er grunnlegger og redaktør for Norges største bussmagasin, og er nylig valgt inn som juryleder for den internasjonale Bus&Coach konkurransen som årlig kårer verdens beste buss.

Vi fortsetter å holde oss på veien gjennom hele helgens magasin. I en frustrert helgeprat fra kulturredaktør Linda Christensen kan du lese om hvordan hun ble møtt da hun ønsket å reparere en «billigsykkel» som hun ville sette i stand for å kose seg med noen treningstimer på sykkelsetet, hvordan hun mener dette synet illustrerer forbrukersamfunnet vi lever i og hva hun mener det har å si for folkehelsa.

God lesning og god helg!

Back To Top