fbpx
skip to Main Content
-Vi er et solid team bak denne organisasjonen og det viste seg på oppmøtet forrige helg. I år kunne vi skilte med fullbooket cosplay konkurranse, workshops i tegning og lærmakeri og ulike presentasjoner innen cosplay tematikk. Vi er kjempefornøyd, sier Ingrid på vegne av Animanga.

Animanga: Jubileumsår slo alle rekorder

Animanga feirer ti års jubileum, og leverte til alle forventninger ved Arendal Bibliotek forrige uke. I øverste etasje krydde det også med utsalgssteder, presentasjoner og workshops.

“Cosplay” for de som ikke kjenner termen, er en hobby bestående av å kunne gjenskape sine favoritt­karakterer gjennom kostymeproduksjon og, eller teater. Ordet cos- for står for “costume” og “play” for skuespill. Cosplay.

Hobbyen har de siste årene også eksplodert i popularitet, spesielt hos unge hvor tilgangen til ulike fantasifigurer og verdener nå bare ser ut til å øke gjennom medier, som dataspill. strømmetjenester og tegneserier. Hovedsakelig fra Asia.

Et solid håndverk
Ingrid Karterød, leder for Animanga i Arendal, har vært med helt siden oppstarten da organisasjonen ble stiftet ved Arendal Bibliotek for ti år siden. Siden har det vokst seg fra noen få medlemmer til et stort nettverk, hvor årets oppmøte endte opp med å knuste alle rekorder og forventninger. Biblioteket var rett og slett studd.

-Vi er et solid team bak denne organisasjonen og det viste seg på oppmøtet forrige helg. I år kunne vi skilte med fullbooket cosplay konkurranse, workshops i tegning og lærmakeri og ulike presentasjoner innen cosplay tematikk. Vi er kjempefornøyd, sier Ingrid på vegne av Animanga.

Nordisk vinner på besøk
-I år har vi også vært så heldige å få besøk av en legende i miljøet, nemlig Robin Tufte. Hen er en utrolig dyktig aktør innen cosplay, har deltatt både som dommer og deltaker på store konkurranser i Europa og blant annet vunnet det Nordiske Mesterskapet i Cosplay. Robin er også lærer på Bjerkely Folkehøyskole, hvor det går ann å studere cosplay i et helt år.

  • Det går også et lite ordtak i miljøet om at cosplayere bare våknet opp en dag og bestemte seg for å bli: Syerske, make-up artist, fotograf, modell, sosiale medier ekspert, skuespiller, historienerd, lærmaker, lys elektriker osv. alt på en gang.

-Det er både et svært kreativt fag, men også veldig variert noe de fleste av oss liker veldig godt. Det er også gøy å kunne gjenskape en figur vi har gode erfaringer med eller ser opp til. Ikke minst er det veldig sosialt og miljøet er både stort og støttende.

Holdt japansk intro-kurs
Under arrangementet fikk besøkende også muligheten til å lære seg Japansk av Helle Swahn, som har studert bachelor i språket.


-Mange av cosplay figurene er inspirert fra Asia, spesielt Japan og det er derfor veldig populært å se anime serier på originalspråket. Dette får også mange til å ville lære seg japansk forklarer Helle.

Åpningssermoni: Styret i Animanga og Kultursjef Linda Sætra ønsket velkommen under markeringen av ti-års jubileumet, ved Arendal Bibliotek forrige lørdag. Foto: Birgit Fostervold/Animanga
REKORDÅR: Årets jubileum har helt fulbooket.
JAPANSK-KURS: Under animanga fikk besøkende også muligheten til å lære seg japansk av Helle Swahn.
DUNGENS AND DRAGONS: Gaute Åge bistå ved en av de mange bordene under arrangementet. Her kunne man få hjelp til å sette opp sin egen karakter i spillet Dungeons & Dragons.
TEGNEKONKURRANSE: Vinneren av tegnekonkurransen fikk utdelt gavekort.
TRIO: Ingrid, Helle og Amelia bestemte seg for å cosplaye sammen.
EKTE SAKER: Ikke alle samleobjekter er ekte, og mye kopier kommer bla. fra Kina. Str, pris, lukt og detaljer er ofte avgjørende for å avklare om produktet er ekte eller ikke. Falske varer referers til som “Bootleg”. Figuren i den lille pakken er en forfalskning, og ankomm i en brun saus pakke.
Back To Top