Annonse:
SAMARBIED: Merete (t.v) Og Iren Har Samarbeidet På Scenen Siden 2009. Nå Inviterer De Tett På Med Alvor, Humor Og Den Gode Samtalen I Færvik Kirke.
SAMARBIED: Merete (t.v) og Iren har samarbeidet på scenen siden 2009. Nå inviterer de tett på med alvor, humor og den gode samtalen i Færvik kirke.

Tar humor med inn i kirkerommet

To kvinner i sin beste alder, en god porsjon med humor, sang og musikk og den gode samtalen. Det er ingrediensene når Merete Haslund og Iren Matheussen inviterer til «Tett på» i Færvik kirke.

Merete og Iren sammenligner gjerne sitt nye «talkshow» med «Lindmo». Til fredag inviterer de for aller første gang til sitt nye konsept «Tett på med Merete og Iren».

HUMOR: Merete Haslund og Iren Matheussen tar med seg humor inn i kirkerommet i sitt nye konsept “Tett på med Merete og Iren”.

Tett på
Begge damene er kjent for stort engasjement når det kommer til show og sceneopptredener. De har utallige show bak seg, både alene, samme eller i større sammenhenger. Avisa møter de to sprudlende damene i Færvik kirke på Tromøy. Det er helt tomt i kirkerommet, men allerede til fredag har de to venninnene planer om å fylle kirkerommet med humor, latter og litt alvor når de inviterer tidligere sokneprest i Arendal, Åsta Ledaal, opp på scenen som sin første gjest.
– Temaet blir den historien som gjesten bærer med seg. Vi har lenge ønska å gjøre noe annet enn bare humor og konserter. Tett på kan gjerne sammenlignes litt med «Lindmo», men vi har valgt en blanding av sang, humor og den gode samtalen med én gjest. Bakgrunnen er å komme litt nærmere mennesker i en stressende hverdag. Hvem er vi egentlig? spør vi. Til fredag skal vi bli bedre kjent med Åsta og få vite mer om hvem hun egentlig er, forklarer de to venninnene.

Skjemt og alvor
Det er lett å tenke at konseptet har et religiøst innhold fordi det arrangeres i kirken, men ifølge Merete og Iren handler det ikke om det, det handler mer om at kirkerommet er et godt egnet sted å ha slike arrangementer, og at de ønsker at flere folk skal ta i bruk kirkerommet også utenfor gudstjenester og julekonserter.
–  Det er fint å kunne åpne opp kirkerommet på en annen måte, det er et flott rom med en fantastisk akustikk. Vi håper at vårt konsept vil trekke publikum slik at vi kan fylle dette rommet med mye latter og applaus, alvor og skjemt, sier Merete.
De to har allerede en godt fylt gjesteliste for arrangementene framover. I januar har de invitert med seg Jon Schau til en samtale fra kirkescenen.
–  Vi ønsker ikke å røpe hvilke gjester vi skal ha lengre fram, men vi kan si at det er mennesker med historie og tyngde, både lokale og nasjonale. Vi inviterer mennesker med ulike livssyn og tanker, det handler om mangfold, smiler de to damene som har kjent hverandre siden 2009 da de begge var med på showet «Hjerterdamer».
– Etter «Hjerterdamer» har vi gjort flere show og mye gøy sammen. Vi har vært mye rundt og vasa og tulla, sier Iren med latter i stemmen.

Sang og musikk
De vet at kombinasjonen skjemt og alvor slår godt an. Da de reiste rundt med juleshowet «Himla jillt med jul» fikk de mange gode tilbakemeldinger.
– Det slo veldig godt an, og vi kommer til å videreføre mye av det inn i det nye konseptet. Vi skal snakke om alt fra det triste til det glade, vi skal få lattermusklene til å vrenge seg, og vi skal servere mye fin sang og musikk, lover de to.

Midt i samtalen begynner Merete og Iren å planlegge hvordan de skal introdusere kvelden, og de røper at publikum vil få møte figuren «Bjarne», i Irens skikkelse.
– Det er en av Irens mest morsomme figurer, folk kommer garantert til å le, jeg gleder meg veldig til Bjarne kommer, sier Merete og ler hjertelig.
Om showet vil være levedyktig gjenstår å se, men de har stor tro på at det kan slå an blant lokalbefolkninga. Målet er at det skal være et fast arrangement en gang i måneden på vinteren og høsten.
– Vi må prøve oss fram og se hvordan det går. Vi har ruga på dette konseptet lenge og har tro på at det vil slå an. Målet å fylle kirka med publikum og gi dem en god opplevelse og noe til ettertanke eller refleksjon sammen med litt uhøytidelig humor, sier de to livlige damene.

Sorry. No data so far.