Annonse:
SPILLEGLEDE: Arendal Trekkspillklubb Består Av Ti Trekkspillere, En Gitarist Og En Bassist. Pressefoto
SPILLEGLEDE: Arendal trekkspillklubb består av ti trekkspillere, en gitarist og en bassist. Pressefoto

Nye toner fra trekkspillklubben

I 48 år har Arendal trekkspillklubb underholdt med glad trekkspillmusikk. Nå inviterer de til førjulsforestilling i Arendal kulturhus, søndag kveld.

Trekkspillklubben har med seg både sangsolist, trompetsolist og trommeslager når de inviterer til konsert i Lille Torungen.

MANGE AKTØRER: Ti trekkspillere, en sangsolist, en trompetist, bassist og gitarist i samspille på Moltemyr skole.

Musikk og sang
Lyden av trekkspilltoner og glad sang ljomer gjennom gangene på Moltemyr skole idet avisa tar turen innom på en av øvelsene til trekkspillklubben.  Under ledelse av sin faste musikalske leder, Ole Bjørn Gullbring, hersker det stor konsentrasjon blant musikerne denne dagen. Ti trekkspillere, en sangsolist, gitarist, bassist, trommeslager og en trompetist har alle blikket rettet mot notearket. Det er den første øvelsen gjesteartistene er samlet sammen med trekkspillerne, og nå skal konsertprogrammet sys sammen. Om det er på grunn av at avisa er til stede, eller om de bare er særdeles disiplinerte, det skal ikke sies, det er musestille mellom låtene, til tross for at så mange mennesker er samlet, kun stemmen til Gullbring høres i rommet når han gir sine tilbakemeldinger. På toppen av podiet står sangsolist, Tamara Kaarup, klar med mikrofonen. Med klokkeklar sopran formidler hun tekstene sammen med orkesteret. Kaarup er til daglig aktiv som skuespiller, sanger og kordirigent i hele Skandinavia, og hun hadde blant annet hovedrollen som Golde i Arendal musikkteaters oppsetning av Spillemann på taket, i fjor. Hun har hatt flere intimkonserter i nærmiljøet, og hun var også med på Kildens oppsetning av Terje Vigen – en musikal, i Fjæreheia i 2016. Nå er hun med som sangsolist i Arendals trekkspillklubbs musikalske førjulsforestilling, noe trekkspillklubben er svært fornøyd med.

TYDELIG: Med tydelige tilbakemeldinger sørger musikalsk leder for å lede orkester og solister.

Gullbring teller opp til neste låt, og swingende trekkspilltoner i fresk mondur blander seg med den klassiske stemmen til Kaarup. Bassist Knut Erik Jensen holder stødig kurs sammen med trommeslager Hans Christian «Basse» Andersen. Trompetist Odd Bjørn Jensen gir kjente og kjære sanger en ekstra piff med messingsoloer, mens gitarist Stein Hindar følger melodilinjen. De ti trekkspillerne tramper takta med foten og spiller av hjertens lyst med stor spilleglede.

Allsidig
Arendal trekkspillklubb spiller variert musikk, norsk og utenlandsk, gammeldans, dansemusikk og mer konsertpregede låter. Klubben tar oppdrag med spilling til underholdning og dans i festlige lag både i private selskaper og foreninger og lag. De opptrer også jevnlig på omsorgssentrene i kommunen.  Når de nå inviterer til førjulskonsert i Lille Torungen, skal de servere et knippe variert musikk. Selv om det er en førjulskonsert, blir det ikke utelukkende julemusikk, ifølge dirigenten.

KONSENTRERT: Det er stort fokus på øvelsen i trekkspillklubben.

På repertoaret står blant annet sanger som «Fly me to the moon», «Summertime», «Sensommer på Lyngør», «La Paloma tango», «Cirkus Polka» og «When I fall in love» for å nevne noe, og det er Gullbring som har arrangert de fleste låtene for denne besetningen.
– Vi har flere solister i egne rekker. Eivind Hannås er orkesterets sangfugl, i tillegg til å spille trekkspill skal han også synge solo denne kvelden. Eva Karina Johnsen trakterer både trekkspill, klokkespill og klavér, og hun har med Arendal Big Band og med visegruppa Amatørene, også hun skal opptre som solist. I tillegg har vi med oss utenifra Odd Bjørn Jensen på trompet som skal bidra både i samspill og som solist, og trommeslager Basse Andersen. Solist Tamara Kaastrup skal i tillegg til å synge også skal være kveldens konferansier, sier Gullbring.

Orkesteret består i dag av musikalsk leder og dirigent Ole-Bjørn Gullbring,  på trekkspill Alis Eigeland, Rolf Gran, Birger Jakobsen, Eivind Hannås, Ingunn Aslaksen, Ottar Gjerstad, Arnfinn Olimstad, Kjell Johansen, Eva Johnsen og Edvin Lærum, Knut Erik Jensen på bass og Stein Hindar på gitar.

 

 

Sorry. No data so far.