Annonse:
NY PLATE: Scheen Jazzorkester Fremfører Musikk Fra Ny Plate Når De Gjester Jazzklubben, Torsdag Kveld. Foto: Stian Herdal
NY PLATE: Scheen jazzorkester fremfører musikk fra ny plate når de gjester jazzklubben, torsdag kveld. Foto: Stian Herdal

Jazzorkester med kunstnerisk vekst

Torsdag kveld dekker Arendal jazzklubb opp til konsert med 13 musikere på scenen når Scheen jazzorkester og Eyolf Dale gjester Arendal.

Orkesteret er denne høsten på turné i regi av Sørnorsk Jazzsenter som den siste av fire større turneer i forbindelse med senterets 20-års jubileum. Nå er turen kommet til jazzklubben i Arendal.

Fra storband til jazzorkester
Scheen jazzorkester er Sørnorsk jazzsenters profesjonelle jazzensemble med tolv musikere og sju komponister og arrangører i bandet. De hadde sin første konsert i Skien i 2010 med 18-manns storbandbesetning som inkluderte et flertall av profesjonelle musikere med base i grenlandsområdet. Bakgrunnen for å starte storbandet var et ønske om å gi profesjonelle musikere og komponister i området utfordringer og muligheter for kunstnerisk vekst. I 2011 ble orkesteret krympet og spisset til jazzorkester med en base på tolv musikere, med egne komponister fra bandets egne rekker. I 2012 ble Scheen jazzorkester Sørnorsk jazzsenters store regionale jazzensemble, som et av landets få store ensembler i den rytmiske sjangeren i Norge.

Ny plate
Orkesteret har besøkt Arendal ved en rekke anledninger, og nå inntar de igjen scenen for den lokale jazzklubben.
– Stadig fremadstormende og kritikerroste Scheen Jazzorkester er atpåtil aktuell med ny plate i samarbeid med pianist og komponist Eyolf Dale. Den er klar for utgivelse på Losen Records til turnéen som dermed også blir en releaseturné. Det er musikken fra det nye albumet som har fått tittelen «Commuter Report» som presenteres når Scheen Jazzorkester og Eyolf Dale entrer scenen i Lille Torungen, skriver Inger Haugan Aasland i en pressemelding for jazzklubben.
Pianist, komponist og arrangør Eyolf Dale er 33 år og kommer fra Skien. Han har flere Spellemann-nominerte plateutgivelser i eget navn på den musikalske CVen. Våren 2018 ga han ut album nummer to med sitt Wolf Valley-prosjekt, «Return to Mind», og han er jevnlig å høre på store scener og festivaler i Europa med dette, og andre prosjekter. Nå skal han sammen med jazzorkesteret fremføre musikk fra plata «Commuter Report», en plate som ifølge konsertarrangøren har blitt et sterkt visittkort fra et fruktbart og inspirerende samarbeid.
– Resultatet har blitt et tett og dynamisk uttrykk, uredd både romantikk og rariteter og er et utadvendt stykke musikk med sans for ensembleklang og rytmiske finurligheter med sterke soloprestasjoner både fra Yolf Dale og fra medlemmer i ensemblet, heter det i pressemeldingen.

Tretten musikere
Besetningen i orkesteret består av Guttorm Guttormsen, André Kassen, Jon Øystein Rosland og Line Bjørnør Rosland på saksofoner og treblås. På trompet finner vi finn Arne Dahl Hansen og Thomas Johansson. Magne Rutle, Frøydis Aslesen og Åsgeir Grong behersker tromboner, Rune Klakegg spiller keyboard og trekkspill, Jan Olav Renvåg trakterer bass, Audun Kleive på trommer og Eyolf Dale på piano, samt komposisjoner og arrangementer. De har også med seg sin egen lydtekniker, Eivind Fossnes Dahl.

Sorry. No data so far.