Annonse:
REKRUTTERING: Frelsesarmeens Hornorkester Vil Rekruttere Nye Musikanter. Arkivfoto
REKRUTTERING: Frelsesarmeens hornorkester vil rekruttere nye musikanter. Arkivfoto

Frelsesarmeens hornorkester søker aspiranter

Frelsesarmeen hornorkester vil satse på barn og unge. Nå søker de aspiranter til nytt juniorkorps.

Dirigenten for hornorkesteret, David Tellefsen, vil sikre fremtiden for orkesteret i Arendal.
– Med en snittalder på cirka 65 år er det på tide å tenke fremover, sier han.

ERFAREN: Tubaist David Tellefsen jobber som musiker i Kristiansand symfoniorkester og har lang erfaring både som musiker og som dirigent.

Lang tradisjon
Hornorkesteret i Arendal har eksistert siden 1892, og er et av landets eldste orkestre i Frelsesarmeens tjeneste. Tellefsen er selv født og oppvokst i Frelsesarmeen, og han har et stort hjerte for å opprettholde det musikalske samholdet. Selv spiller han tuba i Kristiansand symfoniorkester, og han vet hvor mye musikk betyr i livet for mange. Med en snittalder på rundt 65 år i dagens hornorkester, hvor den eldste er passert 80 og den yngste er cirka 35 år, ønsker han nå å sikre rekrutteringen fremover.
– I gamle dager var det en jevn rekruttering, men det har det ikke vært på mange år nå. Hvis vi ikke gjør noe nå så har vi kanskje spilt i vår siste begravelse om ti år, sier han litt spøkefullt før han fortsetter:
– Vi har på ingen måte tenkt å gå skolekorpsa i næringa, bare så det er sagt.  Vi skal heller være et godt supplement. Det er viktig med rekruttering, og vi tilbyr note- og spilleopplæring for alle som har lyst til å lære å spille, og kan du spille litt fra før, så er det bare en fordel, sier han.

SPILLEGLEDE: Det er stor spilleglede i hornorkesteret. Dirigent David Tellefsen (blå genser) i front sammen med noen av medlemmene.

Full opplæring
Selv om Frelsesarmeen har en kristen formålsparagraf, understreker han at det ikke er noe krav til å være verken kristen eller tilhøre noen religion for å begynne i juniorkorpset, det er heller ikke noe krav for å være med i voksenkorpset.
– Vi ønsker å rekruttere fra alle miljøer i byen. Det skal være åpent for alle, enten folk er muslimer eller om de ikke er personlige kristne. Det trenger heller ikke å bare være barn, voksne kan også komme å lære, men vi kommer nok til å ha hovedvekt på barna, sier han.
Dirigenten skal selv ha ansvar for opplæringa, med noe hjelp fra de andre orkestermedlemmene om det blir stor pågang.
– Alle får sitt eget instrument, og alle begynner på cornett. Vi har fått midler fra et fond i Frelsesarmeen til å kjøpe inn noter og instrumenter, også har vi søkt Gjensidigestiftelsen, men der får vi ikke svar ennå, forteller den engasjerte dirigenten.

Orienteringsmøte
Hornorkesteret går en travel tid i møte med mye spilling fram mot jul, og det øves på spreng når avisa besøker orkesteret i Frelsesarmeens lokaler i Vestregate. Dirigenten leder hornorkesteret med fast hånd og jobber med styrke, dynamikk og klang.  Tellefsen har lang erfaring som musikalsk leder og har blant annet vært dirigent for korps på elitenivå, deriblant Vennesla kristne Brass. Han begynte som dirigent for Frelsesarmeen i Arendal for ett år siden, og pendler fra Vennesla hvor han bor, til Arendal, hver uke. Han er opptatt av å gi publikum gode opplevelser når orkesteret skal fremføre musikken offentlig.
– Jeg er veldig fornøyd med hornorkesteret, det høres veldig bra ut. Vi vil jo bli best mulig slik at vi ikke skremmer folk sier han med et smil.
Nå gleder han seg til å ta fatt på oppgaven med å lære opp nye, unge lovende musikanter for fremtiden.
– Det vil bli oppstart på nyåret, og vi inviterer til et orienteringsmøte 10. februar. Da håper jeg at mange vil dukke opp, sier Tellefsen før han fortsetter øvelsen med Frelsesarmeen hornorkester.

ØVELSE: Det er full konsentrasjon på øvelsen til Frelsesarmeens hornorkester.

Sorry. No data so far.