Annonse:
VERDENSJAZZ:  Torsdag Får Arendal Jazzklubb Besøk Av Trioen "Freedoms Trio" Som Skal Servere Musikk Med Afro-brasiliansk Tilsnitt. Pressefoto
VERDENSJAZZ: Torsdag får Arendal jazzklubb besøk av trioen "Freedoms Trio" som skal servere musikk med afro-brasiliansk tilsnitt. Pressefoto

Brasiliansk jazz til Arendal

Arendal jazzklubb tjuvstarter sommeren med afro-brasilianske rytmer, torsdag i Lille Torungen.

Bandet Freedoms Trio skal sørge for å hente fram glade sommerminner med melodiske assosiasjoner til helt andre strøk enn vårt eget.
– Fellesnevneren er sprudlende musikalitet, glimrende solister, komponister og sangere, skriver Frank Kvarstein fra jazzklubben i en pressemelding.

Sentral i trioen står gitarist Steinar Aadnekvam.
– Han har lenge arbeidet i Brasil med brasilianske musikktradisjoner, og det er få musikere i Norge som har satt seg inn i brasiliansk musikk i så stor grad som ham, sier Kvarstein.
Med seg har han Rubem Farias på el-bass og Deodato Sequir på trommer, og trioen skal servere både latinsk og afrikansk musikk. Freedoms Trio har turnert i Norge og på festivaler i utlandet, og har ifølge jazzklubben høstet stor begeistring blant publikum. I 2016 ga trioen ut albumet “Freedoms Trio”. Den har ifølge jazzklubben fått strålende kritikker fra hele Europa.
– Nå er det Arendals tur til å oppleve musikkens grenseløse sprengkraft, bokstavelig talt, når tre verdensdeler møtes til musisering, sier Kvarstein.