Annonse:
TRAKTORJUL: Gråtass Er Også I år På Besøk I Arendal. Pressefoto
TRAKTORJUL: Gråtass er også i år på besøk i Arendal. Pressefoto

Barnas jul med Gråtass

Juleforestillingen med Gråtass har for alvor forplanta seg som en kjær juletradisjon for mange, og også i år inviterer kulturhuset i Arendal til traktorjul i Store Torungen, kommende søndag. 

I år som i fjor, og tidligere år, får barna møte Gråtass, Grynet, Goggen, Gamlefar og skurkene. Også i år blir det jul på gården hvor barna trekkes inn i juleforberedelsene sammen med Gråtass og vennene hans.

Julenissen
Det er duket for både spenning, forviklinger og humor gjennom forestillingen, og arrangøren lover at det blir god julestemning.
– Barna elsker det. Gjennom forestillingen får vi se at Goggen er helt sikker på at julenissen kommer på besøk. Og, nissen kommer, både en, to og tre ganger, beskriver kulturhuset i en pressemelding.
Gråtass tar barna med når huset skal pyntes og ryddes, og i år er det Goggens tur til å bake.
– Det blir spennende å følge med på hvordan det skal gå, Goggen har nemlig funnet opp et nytt superdupert bakepulver som få kakene ekstra store på rekordtid, forteller Elise Hannaas fra kulturhuset.

Historien
Navnet Gråtass stammer fra traktoren Ferguson TE-20 som var en revolusjonerende nyskapning innen landbruket, rett etter den andre verdenskrig. Det var Harry Ferguson i England som sto bak nyskapningen. Traktoren tok over etter hesten på mange gårder og ble en kjærkommen arbeidshest blant bønder i hele verden. Den fikk mange klengenavn, og i Norge ble den kalt for “Gråtass”. Fantasi-Fabrikken AS har tørket støv av den gamle kjenningen og gjort ham levende gjennom barne-TV, teater, bøker og musikk.
– Mange har fått et nært forhold til den snakkende traktoren, som både kan kjøre, se, snakke og le, står det i beskrivelsen av barnas Gråtass.

 

Sorry. No data so far.