Annonse:
TIM HAGANS QUARTET: Kombinasjonen Nordisk Og Amerikansk Jazz Møtes På Scenen I Lille Torungen, Onsdag Kveld. Foto: Kasia Radkiewicz
TIM HAGANS QUARTET: Kombinasjonen nordisk og amerikansk jazz møtes på scenen i Lille Torungen, onsdag kveld. Foto: Kasia Radkiewicz

Amerikansk jazz på menyen

Arendal jazzklubb byr på amerikanske toner med Tim Hagans Quartet på scenen, onsdag kveld.

Trompetist Tim Hagans har jobba med alt fra storbandmusikk til mindre ensembler, og han var tidlig involvert i trompetrekka til band som Woody Hermann og Stan Kentons band. Nå er han klar for å innta Arendal sammen med sin europeiske trio.

Nordisk
Tim Hagans har gjort utallige innspillinger i eget navn, og i samarbeid med andre.
– Han har også skrevet filmmusikk, og mange vil ha hørt hans trompet på kino i filmer med Marlon Brando og Robert De Niro. Ved tre anledninger er han nominert til Grammy Awards, beskriver Frank Kvarstein fra jazzklubben i en pressemelding.
Som amerikaner i Norden har det blitt mye samarbeid med amerikanske musikere som etablerte seg her på 60-tallet.
– Vi kan nevne i fleng; Dexter Gordon, Kenny Drew, Horace Parland og Thad Jones var noen av dem, det oser jazzhistorie av disse navnene, sier Kvarstein.
Musikeren etablerte seg tidlig i Malmø, noe resten av de nordiske landa har nytt glede av. I de senere år har han jobbet med Maria Scneider opp mot storband i Hamburg og Helsinki.
– Ikke minst med Nordbotten bigband med gjestesolister som Randy Brecker, Joe Lovano, Dave Liebman og Rufus Reid som har resultert i flere prisbelønte CDer, beskriver konsertarrangøren.

Nykomlinger
Med seg til Arendal har han sin faste trio bestående av musikere fra Danmark og Finland, som de siste seks åra har turnert over hele Europa, samt USA, Latin-Amerika, Afrika og Asia.
– Trommeslageren Anders Mogensen har vært hos oss før, det har ikke pianist Carl Winter og bassist Jonny Åman. Sammen med Tim Hagans blir det tre nykomlinger, noe som alltid spennende i seg selv, sier Kvarstein.

Sorry. No data so far.