Annonse:
FORNØYDE:Arendal Jazzklubb Er Storfornøyde Med Høsten Program, Og Mener At Det Er Det Beste Noensinne. – Det Er Variert Og Har Høy Musikalsk Kvalitet, I Tillegg Har Vi En Fin Satsning På Unge Musikere, Mener Styret I Jazzklubben. F.v. Frank Kvarstein, Inger Haugan Aasland, Vigdis Christensen, Anders Skog, Åse Gjennestad Og Jørn Størkson.
FORNØYDE:Arendal jazzklubb er storfornøyde med høsten program, og mener at det er det beste noensinne. – Det er variert og har høy musikalsk kvalitet, i tillegg har vi en fin satsning på unge musikere, mener styret i jazzklubben. F.v. Frank Kvarstein, Inger Haugan Aasland, Vigdis Christensen, Anders Skog, Åse Gjennestad og Jørn Størkson.

Store navn til Arendal jazzklubb i høst

Med storheter som blant andre Marilyn Mazur, Kim Fairchild og Jøkleba på menyen går klubben en aktiv sesong i møte. Ifølge styret, er jazzklubben en av de mest aktive klubbene i landet, og det har de tenkt å fortsette med.

Prisvinner

Klubben er kjent for høy kvalitet på konsertene den arrangerer, og ble i 2006 tildelt Rikskonsertenes arrangørpris sammen med Arendal kulturhus og Musikkens Venner i Arendal. I 2011 ble klubben tildelt prisen for «Årets jazzklubb» av Norsk jazzforum nettopp på grunn av sin store aktivitet og profesjonalitet der juryen også bemerket bruken av internasjonale størrelser som blant andre den danske perkusjonisten Marilyn Mazur. Den danske jazzstjernen gjester også denne høsten klubben med storfint besøk, og åpner sesongen 27. august med en forholdsvis ny trio.

– Hun har gjestet både jazzklubben og Canal Street ved flere anledninger, hver gang med nye konstellasjoner, kreativitet og musikalsk spennvidde. Dette gleder vi oss til, sier Størkson fornøyd.

Klubbfølelse

Inger Haugan Aasland, styremedlem og ansvarlig for regnskap, forteller at vårens tall viser en svært god sesong for klubben.

– Vi har hatt veldig godt besøk på nesten alle konsertene, og det betyr at vi har truffet godt på bookingen, forteller hun.

Hun mener videre at klubbens faste konsertsted, Lille Torungen i Arendal kulturhus, gir en fin klubbfølelse.

– Det er godt å spille der, lyden er perfekt og det er en hyggelig og intim stemning i lokalet, sier hun. På spørsmål om de vurderer å flytte til større lokaler for å ta inn flere publikummere, er svaret at det foreløpig ikke er aktuelt.

– Vi ønsker å beholde klubbfølelsen, og den tror vi vil forsvinne hvis vi for eksempel flytter konsertene inn i Store Torungen, forklarer hun, og legger til at det er sjelden konsertene blir utsolgt på forhånd.

– De fleste kjøper billetter i døra, det er kun ved helt spesielle konserter at folk forhåndsbestiller billetter.

Variert

Med ti konserter og et bredt musikalsk utvalg mener klubben at de har overgått seg selv, nok en gang.

– Hvert år sier vi at vi at vi har det beste programmet noensinne, men denne gangen har vi virkelig toppet oss selv, sier Størkson, og får medhold fra resten av styret. Han utdyper videre at utover høsten får publikum høre alt fra moderne pianojazz, virtous fiolinjazz til spektakulær og nyskapende musikk, urbane uttrykk og akustisk improvisasjon.

Han trekker også fram konserten med Behop og Marius Neset, som er et turnéprosjekt med unge studenter fra UiA i Kristiansand.

– Bandet får jobbe med en mentor, i dette tilfelle Marius Neset, som er med på øvelser i forkant før de reiser på turné, forklarer Størkson.

Som en del av prosjektet involveres både Dahlskeog Sam Eyde videregående skole i konsertplanleggingen og markedsføringen for å lokke fram musikkinteresserte ungdom til konsertene.

– Dette blir veldig tøft. Det er gøy å satse på unge krefter, og vi er alltid lystne på å få unge musikere på scenen, sier et enstemmig klubbstyre.

Mange høydepunkter

En av dem som besøker jazzklubben i høst er den bergenske jazzsangerinnen og skuespilleren Kim Fairchild. Da hun gjestet klubben i 2013 benyttet hun seg av lokale musikere. Denne gang har hun med seg eget band og skal presentere Billie Hollidays liv både gjennom sang og monolog.

– Dette blir nesten en teaterforestilling, og er definitivt en annerledes måte og presentere jazz på. Musikken blir presentert i et autentisk lydbilde fra 1940og 50-tallet, og det blir monolog og tekst, forklarer Størkson.

Videre utover i programmet finner vi band og artister som Håvard Wiik Trio, Ola Kvernberg Trio, det legendariske bandet Jøkleba, Mars Eilertsent Rubicon, Eirik Dørsdal og Karl Seglem.

– Vi avslutter sesongen med julekonsert med Arendal Big Band, som under ledelse av Audun Dertz serverer julemusikk i en variert og spennende innpakning, informerer styret i jazzklubben.

På spørsmål om de kan plukke ut noen høydepunkter, er ikke det så enkelt:

– Det blir litt trøblete å velge ut noen, og hvis jeg skulle velge ville jeg valgt alle ti, smiler Størkson jovialt.

PÅ JAZZKLUBBEN I HØST:

– Mazur/Cronholm/Jonsson

– Håvard Wiik Trio

– Ola Kvernberg Trio

– Kim Faichild med band

– Jøkleba

– Mats Eilsertsen Rubicon

– BeHop + Marius Neset

– Eirik Dørsdal og FYM

– Karls Seglem Acoustic Quartet

– Arendal Big Band