fbpx
skip to Main Content

Hurra, hurra, hurra!

I år skal jeg vifte litt ekstra med flagget. Er dere med?

På tirsdag er det nok en gang dukket for hele Norges nasjonaldag, grunnlovsdag og festdag. Dagen hvor vi kler oss litt ekstra, snakker litt høyere og spiser enda litt flere pølser. Historien bak 17. mai kan de fleste av dere allerede, så den skal jeg ikke gjenta her. Det jeg derimot skal nevne er at i år er virkelig året for å rope «Hurra!» et par ganger ekstra.

Etter noen ganske rare år hvor det meste har vært satt på vent så gleder jeg meg skikkelig til å feire nasjonaldagen i år. Jeg gleder meg til å stå tett i tett i gatene og høre korpsmusikken. Jeg gleder meg til å se alle bunadene, de festkledde menneskene og alle de glade barna med is i hånden.

I år skal dagen feires med gode venner, om været er bra skal grillen tennes og jeg skal glemme alt om sommerkropp, og spise et ekstra kakestykke eller tre. Etter flere år med restriksjoner, en meters avstand og håndsprit skal vi feire at vi også etter denne krisen landet trygt på begge beina.

Det er derimot viktig å huske at koronaviruset fremdeles er en del av hverdagen vår og at faren fremdeles ikke er helt over. Jeg tror derimot det er viktig å kunne unne seg selv en pause fra kaoset og bare nyte dagen slik den fortjener å nytes. Vi lever i et fantastisk land, bjørka spirer og sommeren nærmer seg med stormskritt.

Yr.no er enn så lenge på vår side når den melder været på nasjonaldagen. Selv om det i skrivende stund enda er en uke til det braker løs, så krysser vi fingrene for at været blir som meldt. At fuglene synger litt ekstra høyt, at barna får gå i tog og at russen får den feiringen de fortjener.

Vi lever i en usikker tid med en forferdelig krig i Europa, en privatøkonomi som for veldig mange er sterkt preget av høye strømpriser og et virus som lurer i kulissene.

Det er viktig å ta alvoret innover seg og være takknemlig for det man har. Selv om hverdagen er tøff for mange så har vi også veldig mye bra i livet vårt. La oss bruke denne dagen til å ta vare på hverandre og feire de gode tingene.

Hva fremtiden bringer er det ingen som vet. Vi kommer oss derimot ikke fremover ved å henge igjen i fortiden. La oss bruke nasjonaldagen til å feire nåtiden. La oss rope tre ganger hurra litt ekstra høyt i år. Det fortjener vi alle sammen.

Back To Top