Annonse:
Arendalskvinnen Hege Storhaug I Human Rights Service Holdt For Tredje Gang Foredrag I Hjembyen Om Sitt Kritiske Syn På Islam, Og Var Ikke Overrasket Over At Det Unge Publikummet Glimret Med Sitt Fravær.
Arendalskvinnen Hege Storhaug i Human Rights Service holdt for tredje gang foredrag i hjembyen om sitt kritiske syn på islam, og var ikke overrasket over at det unge publikummet glimret med sitt fravær.

–Om ti til tjue år, vet vi hvem som vant

Det var tett mellom de gråhårede da arendalskvinnen Hege Storhaug, som er informasjonsleder i den politiske tenketanken Human Rights Service, holdt foredrag om det hun kaller islams press på friheten.
Den yngre samfunnsengasjerte garde glimret imidlertid med sitt fravær på arrangementet, noe forfatteren, journalisten og aktivisten betegner som typisk.
–Publikum er over snittet i alder. Det er typisk. De har levd et liv og vet hva frihet er. De unge har ikke forstått hva som står på spill, sier Storhaug til Arendals Tidende.
Hun legger til at det ikke er terror hun er opptatt av, men islam som hun mener gradvis spiser av frihetsverdiene i Europa og Norge. Hun anslår at den avgjørende kampen mellom islam og vestlige frihetsverdier, som religionsfrihet og ytringsfrihet, er avgjort i løpet av ti til tjue år.
–Om ti til tjue år, da vet vi hvem som vant, sa Storhaug til publikummet.

Redde politikere
Arendals Tidende: –Hvorfor er ikke de unge politikerne opptatte av dette?
–Det er de jo, men det koster så mye for politikerne. De blir stemplet som rasister eller islamofober med en gang, sier hun.
Arendals Tidende: –Hvordan kan du nå frem med ditt budskap til unge?
–Ved å få frem fakta. Jeg kan bare se på meg selv. Jeg kunne ingenting om islam selv om jeg fikk fem på eksamen om islam på videregående skole, sier Storhaug.
Hun forteller at hun selv har brukt lang tid på tematikken, bruker god tid og må ha alle puslebitene på plass før hun konkluderer. Det er tredje gang den kontroversielle kvinnen holder foredrag i hjembyen Arendal.

Gradvis tilsløring
Gjennom det førtifem minutter lange foredraget fortalte Storhaug om sitt opphold i Pakistan på 1990-tallet, hvor hun dro etter å ha gjort journalistikk om tvangsekteskap. Hun har fartet frem og tilbake siden, hele 17 ganger, og uttalte at hun regner seg selv som halvt pakistaner.
Under foredraget viser hun bilder fra Pakistan tatt på 1960-tallet, i 2007 og 2011 hvor det vises at kvinner gradvis tilsløres mer og mer i det offentlige rom. Storhaug viser også et fotografi fra Høgskolen i Oslo som viser hijab- og niqab-kledde studenter.
–Disse skal bekle toppstillinger i samfunnet vårt, kommenterer hun.
Storhaug forteller om hennes pakistanske venninne som har grått på gaten i Oslo når var på besøk og oppdaget hvor mye mer tildekket muslimske kvinner er.
–Hun spurte meg, hvorfor tillater dere dette? sa Storhaug.
Hun hevder at en ikke ser fem- og seks år gamle jenter i Pakistan som er kledd i niqab, noe en derimot oftere kan oppleve i Norge.

To retninger
I foredraget trakk Storhaug frem forskjellen mellom Medina-muslimer og Mekka-muslimer, to motstridende retninger innen islam. Hun hevder Mekka-muslimer ikke er noe problem for de vestlige frihetsverdiene, fordi denne retningen holder seg til det religiøse i islam, men er bekymret for Medina-muslimer. Denne retningen hevder hun baserer seg på islam som politikk og jus.
–Jeg er ikke troende, men jeg er takknemlig for at Jesus ikke løftet sverdet. Jesus var ikke-politisk og avskaffet lovverk gjennom sin væremåte, sa hun og sammenlignet det med at profeten Muhammed var en hærfører.
Hun hevder det er Medina-muslimer som står bak kampen mot jøder, som en har sett blant annet i Frankrike i de siste, og at disse også er i kamp mot Mekka-muslimer som regnes som frafalne.
I løpet av året har det kommet frem at franske jøder forlater Frankrike, og i stor grad drar til USA og Israel fordi de ikke føler seg trygge og har noen fremtid i landet. Storhaug stilte også spørsmål ved om det finnes moskeer eller imamer i Norge som offentlig avviser sharialovgivning og hevder det alltid blir taust når spørsmålet stilles.

Feige journalister
Storhaug langet ut mot norske journalister, som hun hevder ikke stiller kritiske spørsmål til fremtredende lederpersoner i det muslimske samfunnet. Hun hevder at enkelte bruker begreper som dialog- og inkludering som skalkeskjul for at Norge til slutt skal inkluderes i islam.
Hun er og sterkt kritisk til at både kongehuset og den sittende statsministeren har avlagt besøk i moskeer Storhaug mener jobber imot frihetsverdiene.
–Medina-islam har etablert seg som en makt i Norge og Europa. Mest synlig er frihetsberøvelsen av unge jenter og kvinner, sa Storhaug.

Charlie Hebdo
I midten av juli uttalte redaktør, utgiver og tegner Laurent Sourisseau til magasinet Stern at det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, skal slutte å karikere profeten Muhammed. Flere redaksjonsmedlemmer ble drept da maskerte terrorister skjøt og drepte dem fordi magasinet hadde publisert karikaturer av profeten.  
– Nå har vi gjort vår jobb. Vi har forsvart retten til å lage karikaturer. Nå er det andres tur, sa Sourisseau i et intervju med magasinet, ifølge NRK.no. Den uttalelsen synes Storhaug er urovekkende.
– At Charlie Hebo skal slutte med Muhammed-karikaturer er et symboltungt, kraftig signal om at ytringsfriheten er på retur, sier Storhaug.
Torsdag kveld ble det imidlertid avvist av sjefredaktør Gerard Biard i Charlie Hebdo selv, som fredag holder foredrag under Arendalsuka.
I et NRK-intervju avviser han at satirikerne har karikert profeten for siste gang.
Ifølge NRK oppklarer Biard hva hans kollega egentlig mente med uttalelsen.
–Det han (Laurent Sourisseau, journ. anm.) mente å si var at vi ikke måtte være de eneste som tegner profeten Muhammed, sier Biard til statskanalen. Fredag formiddag kan publikummet på Arendalsuka høre Biard holde sitt første foredrag utenfor Frankrike etter terrorangrepet i magasinredaksjonen.

Sorry. No data so far.