Annonse:
Arbeiderpartiets Robert C. Nordli (t.v.) Og Terje Ø. Eikin Fra Kristelig Folkeparti Møtte Ved Forhandlingsbordet Etter En Natt Med Ulik Kvalitet På Søvnen. Eikin Hadde Fått Fem Timer På Puta, Mens Nordli Kun Hadde Sovet En Times Tid. Nå Ligger De An Til å Bli Henholdsvis Ordfører Og Varaordfører I Arendal.
Arbeiderpartiets Robert C. Nordli (t.v.) og Terje Ø. Eikin fra Kristelig Folkeparti møtte ved forhandlingsbordet etter en natt med ulik kvalitet på søvnen. Eikin hadde fått fem timer på puta, mens Nordli kun hadde sovet en times tid. Nå ligger de an til å bli henholdsvis ordfører og varaordfører i Arendal.

Forsøker å bygge bredt flertall

Klikk på bildet øverst i artikkelen for å se enda flere bilder fra forhandlingsrommet på Torvet.

Blir alle enige, og Miljøpartiet velger å gi støtte til forhandlingspartiene, vil flertallet være på 25 mot Høyre og Fremskrittspartiets 14.

Like før klokken ti mandag formiddag kom de utsendte forhandlingsdelegasjonene i tur og orden til Arbeiderpartiets kontor på Torvet. Der skal de bruke tid på å finne ut om det er grunnlag for å bygge et bredt politisk flertall etter valgresultatet, der Arbeiderpartiet gikk ut som den store vinneren.

–Dette er sonderinger for å se om det er mulig å få til et bredt flertallsstyre i Arendal, sa stortingsrepresentant og forhandlingsleder for Arbeiderpartiet, Freddy de Ruiter til de fremmøtte.

Les også: Forhandlingene starter klokken ti

Har hatt kontakt
Foruten Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti, sitter også forhandlingsdelegasjoner fra Sosialistisk Venstreparti, Pensjonistpartiet, Senterpartiet og Venstre rundt bordet på Arbeiderparti-kontoret. Miljøpartiet, som for første gang er representert i politikken i Arendal, opplyste tidligere til Arendals Tidende at partiet ikke hadde tid til å møte til forhandlinger.

–Det er mennesker som ikke er frikjøpt fra jobb og det må vi ha respekt for, sa de Ruiter.

Han opplyste at det hadde vært telefonkontakt med partiet og at kontakten vil opprettholdes gjennom dagen. Miljøpartiet har satt som krav at det er gode muligheter for å forhandle med partier som er villige til å skrinlegge den vedtatte tilførselsveien gjennom bymarka i Arendal, noe som kan bli en hard nøtt å knekke.

Les også: Vei i bymarka blir forhandlingskort

Resten av kabalen
Partiene som nå sitter i forhandlinger, kan om de blir enige, stable på beina et flertall på 24 representanter. Om alle blir enige og Miljøpartiet slår følge med dem vil flertallet være på 25 mot 14.

Før det interne møtet mellom de politiske partiene pent sendte pressen ut av forhandlingsrommet informerte de Ruiter om at det allerede er klart at Arbeiderpartiets Robert C. Nordli blir ny ordfører og Terje Østebø Eikin fra Kristelig Folkeparti er pekt på som varaordfører.

–Resten av kabalen gjenstår, og ikke minst politikken, sa de Ruiter.

Sorry. No data so far.