fbpx
skip to Main Content
SPEEDWAY: Speedway er et løp som foregår på grusbane med motorsykler. FOTO: Morten Kløvfjell

En ildsjel for motorsykler og ungdom!

Mortens interesse for motorsykkel begynte i en alder av fem da han satt på Engenes i Åmli og så på sin ti år eldre kompis Sigbjørn Myhre kjøre rundt på en gammel BSA på jordet. Morten har alltid være en kreativ sjel, og da han gikk på skolen og hadde faget søm og tegning var den store drømmen hans å bli designer. Nå tar han med seg sin lidenskap for motorsykler og kreativitet inn i sitt arbeid for ungdomsklubben Øyestad Mekkeri på Nedenes.

GRÅBEIN: Morten fotografert i Milano med custom-sykkelen Gråbein.
FOTO: Deus Ex Machina

Det ble aldri sånn at han tok opp en karriere innen design, men har likevel prestert en 2. plass på den prestisjetunge konkurransen til «Deus Ex Machina» i Milano for sin custom-bike, med navn «Gråbein». Han er for tiden aktuell med speedway løpet «Bånn Gass Festival» i Kristiansand og ungdomsklubben «Øyestad Mekkeri» på Nedenes, der han sitter som formann i begge.

Gråbein
Motorsykkelen Gråbein er basert på ramme fra en 1994, BSA M20. Resten av sykkelen er bygd opp med motor og deler fra andre merker som Honda og Yamaha, delene som er brukt er gamle og har enten blitt restaurert, spesialtilpassa eller blitt håndlaget for sykkelen. Morten bygde sykkelen i 2014, og hadde den med på den verdensomspennende konkurransen til «Deus Ex Machina» i 2016. Her stikker han av med en 2. plass for custom-sykkelen.

 – Det som er litt morsomt er at mange av de syklene som blir utstilt der nede er utstilling sykler, mens min er i aktivt bruk, forteller Morten til Arendals tidende.

Bånn Gass Festival
I 2017 var Morten en tur ned til Sørlandsparken for å kjøpe seg ny motorsykkelhjelm. På hjemturen fant han ut han ville ta turen innom Speedway banen i Kristiansand, han har nemlig alltid vært fascinert av Speedway historie og ville sjekke ut hvordan banen i nærmiljøet så ut. Da han kom dit ble han så godt tatt imot av de som trente at det tok ikke lange tiden før han var ute på banen selv. De som var på banen var medlemmer av klubben NMK Kristiansand, og de fortalte de hadde et ønske om å dra i gang mer aktivitet på banen. Da kom de sammen på ideen om ett speedway veterantreff. Speedway er et løp som foregår med motorsykler på en grusbane.

Treffet Bånn Gass Festival ble fort en suksess, og er et av de meste populære motorsykkeltreffene i landet. Treffet avholdes en helg i begynnelsen av september hvert år, og har deltagere fra hele landet. På lørdagen er det omtrent 40 som konkurrer, og på søndagen er det rundt 25. Det som er spesielt med søndagen er at det er da gamlegutta kommer på banen der deltagerne er i en alder av 60-80 år. Første år hadde de rundt 300-400 besøkende publikummere, men dette har med årene økt til nærmere 800 og er i en stigende trend.

Øyestad Mekkeri
Morten brenner for alt som kan bygges om det har motor eller ei, og dette er noe han tar med inn i ungomdsklubben Øyestad Mekkeri. Selv om man fort kan bli lurt av navnet Øyestad Mekkeri at det kun går i mekking (Skruing), så presiserer Morten at dette hovedsakelig er en ungdomsklubb som spiller på det sosiale mellom ungdom i alderen 13-19år. Klubben er relativt ung da den ble stifta i 2017 med initiativ fra Ole Jørn Horntvedt, og har flere spennende prosjekter på gang for å gjøre den mer aktuell for alle. Klubben er i stadig utvikling og de ønsker tilbakemeldinger på hva som kunne vært gøy å fått til. «Vi er åpne for forslag, hvis det er noe du liker å holde på med og ikke finner en arena for å holde på med det. Så kom til oss så vil vi prøve å få det til!» forteller Morten til Arendals tidende.

Morten forteller også at lokalsamfunnet støtter godt opp under tilbudet der Arendal kommune, NAF ungdom, frifond og det lokale næringslivet bidrar med penger til leie og utstyr. Tilbudet er et gratis tilbud for alle, og de presiserer at for de som ønsker å ta med foreldre er dette helt greit. Flere av de voksne som er involvert sitter på mye kunnskap og kompetanse om ulike ting, og lærer mer enn gjerne bort dette. Klubben ønsker å være et alternativ til ungdom som ikke driver med de normale tilbudene som fotball og håndball.

 – Hos oss er alle velkommen, og vi ønsker å utvikle oss i retningen av hva ungdommene vil ha. Så innspill på ulike aktiviteter og tilbud tar vi imot med stor takk.

Det skal også nevnes at det foregår mye mekking hos oss, selv om hovedfokuset er på det sosiale, men det trenger ikke å være mopeder og motorsykler. Om du vil ta med bestefars gamle gressklipper eller noe annet du finner hjemme, så gjør det. Her vil du få all den hjelpen du ønsker og trenger, forteller Morten smilende.

UNGDOM: Ole Friis-Kløvfjell og Melvin Stene setter stor pris ungdomsklubben og forteller det er en god møteplass for de og vennene og at det er veldig lærerikt å være med.
FOTO: Torald B Kateraas

Back To Top