Annonse:
BESTE UTØVER: Miree Abrahamsen Ble Nylig Kåret Til Beste Utøver I NM I Wushu I Oslo. Det Er Andre Gang Hun Mottar Prisen. Forrige Gang Var I 2012. FOTO: Privat.
BESTE UTØVER: Miree Abrahamsen ble nylig kåret til beste utøver i NM i wushu i Oslo. Det er andre gang hun mottar prisen. Forrige gang var i 2012. FOTO: Privat.

Wushu: – Utrolig gjevt å få en slik pris

Miree Abrahamsen har i en årrekke sanket edelt metall i både inn og utland i kampsporten Wushu. Nylig tok hun to nye NM-gull, men det var prisen for beste utøver i NM som gjorde henne mest glad.

– Jeg vet ikke om prisen var fortjent eller ei, men for meg betydde den ekstra mye, sier Abrahamsen til om prisen for beste utøver i NM i wushu hun nylig mottok. Wushu er for øvrig på folkemunne bedre kjent som kung-fu.

Skade
I forkant av årets NM i Oslo hadde hun ikke medaljeambisjoner. Det ble likevel to nye gull til den omfattende medaljeveggen hjemme på Tromøy.  De siste årene har hun gått gjennom en omfattende korsbåndsoperasjon. Det er også årsaken til at prisen for beste utøver i NM falt ekstra i smak.
– En gjev pris som gjør meg utrolig rørt av å få. En måned før vurderte jeg å trekke meg fra mesterskapet på grunn av kneet mitt. Derfor er denne prisen en kjempeseier når jeg tenker på at kneet satt sine begrensninger i oppkjøringen til mesterskapet og ikke minst måten jeg kan trene på, sier hun videre.
I 2012 vant hun for øvrig samme pris, som debutant.
– Jeg synes det er vanskelig å sammenligne hvilke pris som betyr mest. Å vinne en slik, gjev pris for første gang var selvsagt stort. At jeg mottok den igjen etter alt trøblet med kneet mitt, betyr kanskje enda mer, sier Abrahamsen som beskriver seg selv som «ekstremt perfeksjonistisk».
– Prisen og de to gullene er kanskje et bevis på at jeg går inn med hud og hår når jeg først satser, sier hun videre.

Vil holde på
Den meritterte wushu-utøveren sier at hun ikke har planer om å gi seg i sporten som lærte i et mangeårig opphold på tre sportsuniversiteter i Kina i perioden 2008-2016.
– Nei, det har jeg ikke. Kneet blir bedre og bedre for hver dag og wushu og dets disipliner og tankegang er en blanding av kultur, filosofi og sport. Om jeg velger å ikke lenger konkurrere på toppnivå, blir det nok til at jeg vil konsentrere meg om essensen i sporten. Denne sporten har en tydelig helsedel som er godt for kropp og sinn å utøve. Wushu har så mange varierte stilarter, som passer alle – også utøvere med betydelige kneproblemer som jeg fortsatt har. Det er også klart at kneet gjør at jeg må trenere smartere, men det er kneet fremtiden står på. For meg betyr det ikke så mye å sanke medaljer, men å konkurrere mot meg selv. Derfor ble prisen som beste utøver også veldig rørende å motta, sier hun engasjert.
Hun legger ikke skjul på at NM-deltakelsen var krevende å svive i gang, men hun går ikke med på tanken om at hun tok nye titler på rutinen ene og alene.
– Åpningen var preget av råtne knær. Først da skjønte jeg hvilken jobb jeg hadde å gjøre, sier Abrahamsen som tok gull i både fanda (kampsport-del) og taolu (oppvisningsdel).

Holder kurs
Gullgrossisten sier at wushu-miljøet på Sørlandet i praksis er ikke-eksisterende. Selv konkurrerer hun for Bergen WK. I forkant av mesterskapet trente hun opp mot to timer daglig. Hun har tidligere trent opp mot ti timer daglig tidligere i karrieren.
– Selv om det ikke er organiserte miljøer her på Sørlandet, opplever jeg likevel at det er interesse for å lære mer om denne sporten, sier Abrahamsen og sikter til elever hun har i skolen som liker sporten hun er ambassadør for.
– Denne sporten tilbyr noe til alle. Jeg håper det blir en stigende interesse i årene fremover, men da vil man være avhengig av instruktører som kan bygge opp miljøer, avslutter Miree Abrahamsen.

Selv holder hun gratiskurs i wushu. Kanskje det allerede finnes en instruktør i området?

Sorry. No data so far.