Annonse:
UTVIDER: Initiativtaker Og Ildsjel I Fortet SMS, Rolf Josephsen (f.v) Og Sjåførene May Wenche Hegland Og Ole Howden Olsbunes Håper Flere Vil Melde Seg På I Integreringsdugnaden Rettet Mot Unge Flyktninger. Målet Er å Rekruttere 15 Nye Sjåfører.
UTVIDER: Initiativtaker og ildsjel i Fortet SMS, Rolf Josephsen (f.v) og sjåførene May Wenche Hegland og Ole Howden Olsbunes håper flere vil melde seg på i integreringsdugnaden rettet mot unge flyktninger. Målet er å rekruttere 15 nye sjåfører.

Vil utvide lokal integreringssuksess

Fortet-SMS og Rolf Josephsen lanserte i fjor vår en ny app som skulle koble frivillige sjåfører sammen med unge flyktninger og distriktets mange aktiviteter. Nå skal konseptet utvides lokalt og nasjonalt.

– Å bidra som sjåfør, bindeledd og som voksenperson inn mot unge flyktninger og deres familier er givende arbeid, sier en av de lokale, frivillige sjåførene – tidligere hotelldirektør og medlem i Rotary Nedenes, Ole Howden Olsbunes.
– Og en takknemlig oppgave, skyter May Wenche Hegland fra Arendal Lions Tyholmen inn.

Integrering
Formålet med applikasjonen er at unge flyktninger kan bestille transport til og fra aktiviteter i lokalmiljøet. Bindeleddet mellom de frivillige sjåførene og unge flyktninger med transportbehov er app’en i regi av Fortet SMS. Sjåførene kan velge oppdrag i både omfang og tidspunkt, alt etter hva som passer sjåførenes hverdag. Josephsen forteller entusiastisk om konseptet som lokalt nå har seks, faste sjåfører.
– Like viktig som selve sjåførtjenesten er ønsket vårt at de unge flyktningene skal få hjelp til å integreres i lokalsamfunnet ved hjelp av trygge voksenpersoner. Våre sjåfører er langt mer enn sjåfører. En sentral utfordring i hverdagsintegreringen er språk. Det er mange fordeler med å knytte sammen godt voksne personer og unge flyktninger. Nå ønsker vi å utvide den faste staben, slik at den fremover skal telle 20 personer, forteller Josephsen.
Olsbunes er deltidspensjonist, mens Hegland arbeider en dag i uken. Begge passer godt inn i tanken om å bruke unge pensjonister og andre godt voksne med ledig fritid. Da forespørselen om å bidra kom, var May Wenche Hegland skeptisk. Skepsisen handlet ikke om det medmenneskelige.
– Jeg var bekymret for at jeg ikke skulle greie å bruke app’en på telefonen. Den frykten var ubegrunnet. Den er enkel og veldig grei å bruke. Kan jeg, kan alle. Jeg føler meg litt som bestemor for de jeg kjører rundt. Det blir ofte litt mer enn bare å bringe dem fra a til b og tilbake igjen, smiler hun.

Brukervennlig
Nettopp brukervennlighet stod sentralt da Josephsen og Fortet-SMS arbeidet frem den endelige versjonen. Distriktets Lions-avdelinger og siden Rotary har vært positive til å bidra med frivillige inn i prosjektet. Josephsen opplyser at Fortet-SMS allerede må si nei til flyktninger som ønsker å bruke app’en.
– Det handler om kapasitet. Derfor håper vi flere unge, pensjonister og andre voksne med god tid vil melde seg. Det handler om å gjøre en forskjell, mener Josephsen som støttes av Olsbunes og Hegland.
I morgen deltar Josephsen på Toppleder-konferansen i Oslo, i regi av Frivillighet Norge: «Frivilligheten i et digitalt samfunn». Statsminister Erna Solberg og andre politiske tungvektere deltar også.
– Erfaringen fra prosjektet det siste året har bidratt til at flere kommuner har kontaktet oss for å bruke app’en. Nå ligger konseptet der, ferdig og kvalitetssikret. Vi håper app’en kan eksporteres til resten av landet. Hverdagsintegrering er enklere med dette verktøyet, enkelt tilgengelig på mobilen. Det er jeg helt overbevist om og vi ser at konseptet fungerer. Det gir oss mot til å utvide, noe vi håper skal skje fremover. Målet har hele tiden vært å lansere dette i flere kommuner enn her i Arendal, avslutter prosjektleder i Fortet SMS, Rolf Josephsen.

Fortet-SMS er et samarbeid mellom Hisøy Idrettslag, Arendal Bokseklubb, Aust-Agder Idrettskrets, Kirkens Bymisjon og «Med Hjerte For Arendal».  «Fortet» stammer fra basen på Sandvigen Fort på Hisøy. SMS står for samhold, mestring og styrke. Applikasjonen – eller app – som Fortet SMS er en av flere tiltak som er utviklet de siste årene.

Sorry. No data so far.