Annonse:
GA ALT: De Unge Talentene La Ingenting Imellom.
GA ALT: De unge talentene la ingenting imellom.

Talentsamling på Myra stadion

Lørdag 20. oktober var de 55 mest talentfulle 12-åringene samlet på Myra stadion til soneuttak. Etter tre slike samlinger skal 06-kullet reduseres til 25 fotballspillere.

Målet med sonesamlingene er å kartlegge de 13-åringene med størst potensial for å bli toppfotballspillere. Det er ikke nødvendigvis de spillerne som er best her og nå som har størst potensial, men NFF Agder leter etter spillere med eierskap til egen utvikling, og de kjennetegnes ofte ved at de trener mye, har en tilstedeværelse på banen, ikke er redde for å teste egne grenser og er nysgjerrige og reflekterte.

LYDHØRE: Alle spillerne ble nøye forklart hva som skulle skje denne dagen.

En spennende dag
Bård Brekke, sonetrener i sone øst og uttaksansvarlig, har gledet seg til denne dagen.
– Dette er en spennende dag. Jeg har vært med på en del av disse uttakssamlingene før, og det er alltid artig å møte 12-åringer i denne typen setting. De har aldri vært med på en slik seleksjon, som dette jo er, og min målsetting er å prøve å gi dem trygge rammer slik at de mest mulig kan være seg selv i kamp, slik de pleier å være på klubblagene sine, men jeg så allerede i første kamp at det var mange høye skuldre. Det er helt normalt. Mange har utfordringer i starten, men etter hvert som de blir varme i trøya, pleier det å gå bedre, sier han.

OPPVARMING: Det er viktig å holde kroppen i gang mellom kampene.

Etter at 55 spillere blir til 25, skal de begynne å trene sammen på Levermyr i Grimstad i januar. Bård Brekke skal bli 06-kullets hovedtrener, og følge spillerne i to år, noe han gleder seg til.
– Det er en fin gjeng jeg ser her i dag. Vår jobb i disse uttaksamlingene er å finne de som kan bli ekstra gode, men det er ikke lett. Det er ikke nødvendigvis ferdigheten nå som teller. Det er vel så viktig å se om de er sultne og motiverte. De må ha den indre gløden og evnen til å gi alt på trening. Ofte ser jeg det på blikket. Vi ser etter de som trener mye, gir alt i kampen og som tar det ekstra løpet for å vinne ballen. Jeg la med en gang merke til løpesteget på en av spillerne der ute. Det så spennende ut, men vi har ingen fasit. Det er sånn det er med fotball, forteller han.

TØFFE DUELLER: Spillerne var ivrige etter å vise seg frem.

Nomineringsprosessen
Alle klubbene i distriktet kan nominere inntil fem spillere, deretter inviterer NFF Agder i etterkant av nomineringsprosessen inn til uttakssamlinger. Det er på disse samlingene det er om å gjøre å vise seg frem fra sin beste side. Det er kun nominering for nye årskull. De årskullene som allerede er inne i sonegrupper, er det ingen ny nominering for, men selv om spillere ikke skulle bli tatt ut, understreker Brekke at toget ikke har gått.
– Etter hver sesong ønsker kretsen tilbakemelding fra klubbene på status på aktuelle spillere, og det er for å fange opp den utviklingen som har vært gjennom en sommer og høst. Ønsket er at alle spillere som er gode nok skal få en sjanse til å spille på sonen, sier han.

UNGE TALENTER: Det var mange flinke fotballspillere på banen denne lørdagen.

Uttaksprosessen
Det er mange fotballspillere, og siden utakksprosessen er relativt kort, har ikke kretsen noen garanti for at uttakene blir riktige. Derimot har de uttaksansvarlige mye erfaring med kartlegging av spillere, og trenere som vet hva de skal se etter, noe også Brekke er klar på.
– Erfaring fra tidligere uttak viser at vi som er uttaksansvarlige ofte er svært enige om de 15 første spillerne, mens diskusjonene kommer på de resterende ti. Disse spillerne vil også ofte vies mest oppmerksomhet under uttaksøktene. Vi har ikke mulighet til å mene noe kvalifisert om spillernes holdninger og treningsvilje, og støtter oss dermed på at klubbene gjør et grundig forarbeid med tanke på å nominere riktige spillere, og for de som ikke blir med oss videre, har som sagt ikke toget gått. Det er mulig å komme med på et senere tidspunkt. Kretsen ønsker en tett dialog med klubbene angående aktuelle spillere. I tillegg så ser vi masse kamper i løpet av året. Så spillere som har en god utvikling og som klubbene mener bør få muligheten på sonelag vil bli fulgt opp i kamp og vil kunne bli invitert inn på sonetrening, avslutter han.

Sorry. No data so far.