Annonse:
TIMER: Cecilie Løvdal Legger Ned Mange Timer I Styrkerommet I Sommer, Under Veiledning Av Trond Langeland I Hisøy IL Sitt Treningssenter.
TIMER: Cecilie Løvdal legger ned mange timer i styrkerommet i sommer, under veiledning av Trond Langeland i Hisøy IL sitt treningssenter.

Styrker seg før eliteseriedebuten

Da Granes håndballkvinner måtte ta den tunge turen ned i 2.divisjon, vendte storskytter Cecilie Løvdal nesen østover mot Skien og den gamle storheten Gjerpen. Med seg på veien får hun med seg noen ekstra kilo med muskler.

-Han kjører meg hardt, men det er veldig gøy og lærerikt, smiler 19-åringen som imponerte med sine 112 scoringer for Grane i 1.divisjon sist sesong, om hardkjøret hennes fysiske trener Trond Langeland og hennes nye eliteserieklubb, Gjerpen har lagt opp til for den hardt skytende bakspilleren gjennom sommeren.

Gjerpen
Mens den gamle Kragerø-helten Paul Gundersen har vendt nesen sørover for å bygge opp igjen Grane i 2.divisjon, har Løvdal reist motsatt vei for å spille seg inn i det som var norsk kvinnehåndballs dominerende klubb på 80-tallet, Gjerpen. Trond Langeland var ansvarlig for Grane-damenes fysiske trening i fjor sommer. Løvdal var så fornøyd med opplegget som ble sydd sammen da, at hun bestemte seg for å ta opp igjen samarbeidet på privat basis da overgangen til Gjerpen var et faktum.
– For at jeg skal klare overgangen til treningsregimet der borte, måtte jeg ha hjelp til å trene riktig, nøye nok og med håndball som formål. Den hjelpen har gitt og gir Trond meg. Jeg føler fremgangen for hver uke som går, akkurat slik jeg gjorde da vi innledet fjorårssesongen. Jeg følte meg rett og slett sterk, noe som gjør at selvtilliten på banen vokser, smiler hun og fortsetter:
– Det er liten tvil om at denne treningen utgjør en viktig forskjell, mener Løvdal som tidligere har vekket interesse for ferdighetene i Vipers Kristiansand.
– Cecilie har holdt fast ved opplegget rundt den fysiske treningen jeg ga henne i fjor sommer. Fremgangen hennes har vært vanvittig sterk, mener Langeland som også var en kjent politi-ansikt i Arendal inntil få år siden.

Fremgang
Langelands tanker om styrke og spensttrening, i kombinasjon med Løvdals holdning til treningsarbeidet, har ifølge dem begge gjort underverker for 19-åringen det siste året. Løvdal trener nå jevnt med 100 kg i dype knebøy. Styrkeøvelser som frivending, markløft, rykk og overstøt i tillegg til sprintøvelser står også på programmet når Langeland instruerer og pusher Løvdal i treningssenteret til Hisøy IL tre ganger i uken. I en test i regi av hennes kommende klubb, presterte hun best av samtlige spillere i enkeltøvelser.
– Det er også helt nødvendig for at hun skal takle overgangen til den nye hverdagen hennes, der alt går raskere og med mer kraft i alle spillets faser både i trening og kamp. Nå har ikke jeg oversikt over alle treningsmiljøene i håndball, men jeg mener likevel at det slurves mye med den rene styrketreningen rundt omkring. Styrke og kraft skal sluses inn i håndballspillet, og det krever systematisk arbeid over lengre tid. Cecilie responderer på treningen, forteller Langeland og sikter til fysiske tester i regi av hennes nye klubb.

Nytt regime
I Skien venter to daglige treningsøkter, en økning fra dagens regime.
– Cecilie er godt trent og har trent mye gjennom ungdomsårene. At hun nå får på plass en progresjon og målrettet inngang på styrketreningen var på tide. Skal hun møte eliteserien med nok kraft, må hun utvikle og vedlikeholde dette videre, fremholder Langeland.
Løvdal har de siste månedene pendlet til Skien for å følge deler av Gjerpens første oppkjøringsperiode.
– Min drøm har alltid vært å få spille i eliteserien. Jeg er lovet spilletid og skal kjempe med nebb og klør for å få mest mulig tid på parketten, sier Løvdal som måler 1,80 meter på strømpelesten.
Den tidligere Grane-spilleren ofrer også en studietilværelse det neste året, for å konsentrere seg mest mulig om tilværelsen som eliteseriespiller. Det eneste hun får tid til ved siden av satsingen, er en liten deltidsjobb.
– Jeg har bestemt meg for å satse hardt. Da tilbudet fra Gjerpen kom, tok det ikke lang tid før jeg bestemte meg for å prøve noe nytt, ta steget og ofre det som kreves for å bli en fullverdig eliteseriespiller, avslutter Cecilie Løvdal.

Løvdal debuterer etter alle solemerker for Gjerpen i eliteserien når Heidi Løke og Storhamar er vertskap i første serierunde for kvinner den 1. september.

Sorry. No data so far.