Annonse:
RACE: Sluttspillet Handler Om Marinko Kurtovic Og ØIF Arendal, Elverum Og Drammen, Skal Vi Tro Håndballekspertene. Her Intervjues Kurtovic Etter Elverum-kampen I Mars.
RACE: Sluttspillet handler om Marinko Kurtovic og ØIF Arendal, Elverum og Drammen, skal vi tro håndballekspertene. Her intervjues Kurtovic etter Elverum-kampen i mars.

Sluttspill: – Det er tre lag som skiller seg ut

 

Elverum må leve med favorittstempelet i sluttspillet. ØIF Arendal og Drammen er de eneste reelle utfordrerne til å bryte hedmarkingens seiersrekke, mener tidligere ØIF-trener Leif Gautestad og TV2-ekspert Bent Svele.

– Elverum er favoritt til å hente hjem deres syvende sluttspillseier, men det er et close race som venter oss. Det står mellom ØIF Arendal, Drammen og Elverum – akkurat slik jeg mente før sesongen. Det vil overraske meg mye om vi står igjen med noen andre lag når det hele skal avgjøres, vurderer TV2-ekspert Bent Svele.
Runar-trener, Leif Gautestad deler Sveles syn. Sandefjordsklubben sikret tidlig i vår direkte opprykk til eliteserien.
– Jeg tror vi ennå ikke har sett ØIF Arendals potensial fullt ut denne sesongen. Det er også lite som tyder på at det er andre lag som kan tukte Elverum, Drammen og ØIF Arendal i gullkampen og mesterligabillettene. Det er disse tre lagene det handler om, spår Leif Gautestad.

Målvaktskamp
Svele trekker frem ØIF Arendals sterke seier i Terningen Arena i høst, som et tegn på at ØIF Arendal for alvor har meldt seg på i kampen om Champions League-billettene. Elverum har allerede vunnet serien med god margin, men feilet i cupen. I mesterligaen har hvittrøyene satt poengrekord.
– De har fått god trening i spille tette, avgjørende kamper. Det kan raskt bli avgjørende når det brenner, mener Svele.
Sluttspillmodellen legger opp til best av tre kamper, en modell som ifølge Svele vil skille klinten fra hveten når det drar seg til.
– Som oftest vinner de beste lagene over tre kamper, men i dette sluttspillet er egentlig alt åpent mellom disse tre lagene. ØIF Arendals sterke seier på Elverum, fjorårets jevne sluttspillfinaler mellom ØIF og Elverum og Elverums seier i Sparebanken Sør Amfi før påske og uavgjort-oppgjøret mellom ØIF og Drammen i vår, viser hvor tett det er. Det er marginer det står om, mener Svele.

Må opp
Svele trekker frem at ØIF Arendals nyervervelser Thomas Bauer og Maximilian Jonsson begge må levere varene i sluttspillet, skal gullhåpet være reelt.
– Bauer har litt å bevise i sluttspillet. Han har skuffet så langt, men vi vet han kan stenge målet totalt. Det viste han senest i EM i Kroatia for Østerrike. Skal ØIF Arendal ta Elverum ned fra tronen står målvaktskampen mellom ham og Elverums Morten Nergaard sentralt, om ikke helt avgjørende, tror Svele.
– Nøkkelen til ØIF blir å holde troppen skadefri gjennom sluttspillet. Man må også forvente at Bauer og Jonsson for alvor blomstrer opp i sluttspillet. Det er derfor de ble hentet inn i januar, istemmer Leif Gautestad.
Jonsson har scoret 39 mål på syv kamper for ØIF Arendal etter at han ble hentet til Norge i EM-pausen. Svele trekker for øvrig frem det store spørsmålet som svirrer i gangene i Sparebanken Sør Amfi: Blir Josip Vidovic klar?
– Han er like viktig bakover i 5:1-forsvaret som han er playmaker. Vi får håpe for sluttspillets del at han blir klar. Vi skal også huske på at det er sluttspillet alt handler om. Det er her rosinen i pølsa er, fortsetter Svele og sikter til norske herreklubbers våte drøm; Champions League.
Hvis forhåndsfavorittene mot formodning ikke skulle levere som forventet, står flere lag klare til å overraske.
– Bækkelaget slutter aldri å overraske, og Halden er årets overraskelseslag. De har vist gjennom hele sesongen at de er i stand til å vippe antatt sterkere motstand av pinnen. Det eneste som er sikkert, er at vi går inn i en spennende måned. Alt kan skje, avslutter Leif Gautestad.