Annonse:
KLAR: Sondre Paulsen Og ØIF Arendal Møter Halden I Semifinalen I NM Tirsdag Kveld. Det Er Fire år Siden ØIF Tok Sitt Historiske NM-gull Etter Seier 23-22 Mot Bodø. Her Intervjues Paulsen Av TV2-kommentator Harald Bredeli.
KLAR: Sondre Paulsen og ØIF Arendal møter Halden i semifinalen i NM tirsdag kveld. Det er fire år siden ØIF tok sitt historiske NM-gull etter seier 23-22 mot Bodø. Her intervjues Paulsen av TV2-kommentator Harald Bredeli.

NM-semifinale i kveld: – Vi er i en drømmesituasjon

Når Sondre Paulsen og hans lagkamerater i kveld løper inn til full jubel mot Halden i Sparebanken Sør Amfi, er det én tanke som råder i klubbveteranens hode.

– Det er å gjøre jobben vår fra første til siste minutt. Gjør vi jobben, blir det ny cupfinalefest i Oslo Spektrum i romjula. Det er litt for mange år siden sist, sier Paulsen og sikter tilbake til det historiske NM-gullet der Oslo ble farget i rødt og sort i romjula 2014.

Storform
Paulsen har vært solid gjennom høsten og har i skrivende stund stått bak 41 mål i eliteserien. I NM har han kun scoret seks mål på to kamper. Årsaken til «måltørken» i NM er at trener Marinko Kurtovic har brukt flere av NM-kampene som rene oppkjøringskamper for klubbens G20-lag i deres respektive NM-turnering.
– For egen del er jeg fornøyd med utviklingen i høst. Det blir spennende å se hvordan fortsettelsen blir. Kroppen kjennes bra ut og når man blir eldre, blir man også litt lurere i alle faser før, under og etter trening og kamp. Halden blir en lei nøtt, men vi står relativt greit mot dem. Det viser statistikken, sier Paulsen.

God statistikk
Kveldens semifinalemotstander ble betegnet som forrige sesongs overraskelseslag. I forkant av sesongen var det få håndballeksperter som trodde hvittrøyene skulle kopiere bragden. Topplagene Elverum og Kolstad er begge beseiret. Det samme er Haslum. ØIF Arendal ble imidlertid for sterke for haldenserne i seriekampen i september (35-32). ØIF-seieren føyer seg inn i rekka av Paulsen & co sin statistikk mot laget som fortsatt spiller hjemmekamper i en utrangert gymsal fra 70-tallet. Foruten den nevnte seieren mot Halden i september, har ØIF vunnet de fire siste oppgjørene mot semifinalemotstanderen. Siste tap kom like før jul i 2016. Da vant Halden knepent 26-25 i Sparebanken Sør Amfi.
– Vi står godt til Halden, slik Halden står godt til Haslum. Jeg tenker ikke at Halden er et overraskelseslag. Det var nok en del som så for seg at de ikke skulle klare å by på like god håndball da Victor Skillhammar (red.anm: toppscorer for Halden de siste årene) forsvant i sommer. De scorer bra med mål og har en solid målvakt i Rasmus Bech. Det er ingen av lagene som kommer til å dra fra tidlig tror jeg. Til det er vi for jevne, mener Paulsen som påpeker at lagkameratene hans har en fordel av å ha stått i tilsvarende situasjoner tidligere.

Erfaring
Han trekker også frem André Lindboes inntog i laget. Vestfoldingen har bred erfaring fra avgjørende kamper gjennom hans årelange karriere i Elverum.
– Vår fordel er at vi har en del gode opplevelser mot dem. Det har ikke Halden mot oss i tilsvarende grad. Vårt 5:1 – forsvar kan bli avgjørende. Vi skal i alle fall gi alt. For det er en ny cupfinalebillett det handler om. Vi står egentlig i en drømmesituasjon, medgir Paulsen.
Mens ØIF-veteranen er mestscorende i sitt lag denne høsten, er Haldens Kristian Jacobsen Stranden det samme i Halden. Den høyreiste bakspilleren er seriens mestscorende og har tatt steget opp i landslagstrener Christian Berges rekruttropp.
– Denne muligheten har vi drømt om siden forrige NM-finale. Det er oss det står på. Vi måle ha et favorittstempel i semifinalen på hjemmebane i NM, avslutter Paulsen som ikke legger skjul på at han ser for seg en drømmefinale mot Elverum i romjula.

Elverum møter Bækkelaget i den semifinalen som spilles onsdag kveld. Kveldens kamp mot Halden starter klokken 20:15 og sendes også på TV2 Sport.

NB: Artikkelen ble sendt til trykk før fredagens bortekamp mot skadeskutte Drammen i seriespillet.

Fakta:
Lagenes vei til semifinalen:

ØIF Arendal
Kvartfinale: ØIF Arendal – Drammen 33-24
4.runde: Vålerenga – ØIF Arendal 29-38
3.runde: Kristiansand – ØIF Arendal 27-33
2.runde: Just – ØIF Arendal 14-40

Halden
Kvartfinale: Halden – Haslum 32-26
4.runde: Falk Horten – Halden 20-30
3.runde: Herulf Moss – Halden 23-35
2.runde: Tønsberg – Halden 9-48

Sorry. No data so far.