fbpx
Annonse:
HJELP: Jack Fredriksen I Arrangementskomiteen I NM I Gatefotball Håper Enda Flere Melder Sin Interesse For å Bidra Frivillig Før, Under Og Etter NM Til Helgen. Mesterskapet Spilles På Fire Steder I Arendal Sentrum.
HJELP: Jack Fredriksen i arrangementskomiteen i NM i gatefotball håper enda flere melder sin interesse for å bidra frivillig før, under og etter NM til helgen. Mesterskapet spilles på fire steder i Arendal sentrum.

NM i gatefotball: – Dette er en glimrende måte å bry seg på

NM i gatefotball går av stabelen kommende helg. Jack Fredriksen i arrangørkomiteen mangler fortsatt 10-15 frivillige for at fotballfesten skal bli perfekt.

– Dette er en fin anledning til å bry seg om mennesker som har utfordringer i livet, men som likevel stiller på likefot når kampene blåses i gang. Vi behøver flere funksjonærer til ulike roller, sier Jack Fredriksen som for øvrig driver Arendal Gatefotball sammen med Are Trondal for kommunen og Aktivitet Voksne.
Gatefotball er en ukentlig aktivitet for mennesker som har eller har hatt problematikk knyttet til rus eller andre områder som kan være stigmatiserende.

Tilbake
Det første NM i gatefotball ble for øvrig i nettopp Arendal tilbake i 1979. Arrangementet ble den gang kalt FA-cup (journ.anm: Frelsesarmeen Cup). NM i gatefotball er også i dag et Frelsesarmeen-konsept, som arrangeres i samarbeid med kommunen. Fotballkampene starter fredag og avsluttes søndag, men de drøyt 500 deltakerne kommer allerede torsdag.
– Tirsdag, onsdag og torsdag går med til å bygge opp de fire fotballbingene som kampene skal spilles i. Vi trenger flere baneriggere i tillegg til generelt vakthold, kafe, sekretariat og informasjon. Vi bør egentlig være rundt 40 funksjonærer for at alle vaktene skal være håndterbare og greie for de som melder seg, sier Fredriksen til Arendals Tidende.
Banene rigges for øvrig til på Kanalplassen, Sam Eydes plass, Torvet og på Kløckers plass. Hver bane er på 16×22 meter. Gjennom hele helgen skal 32 herrelag, 7 damelag og 7 mix-lag kjempe om heder, ære og NM-medaljer.

Nivå
Selv om det er flere kjempegode lag som skal i aksjon skal arrangementet ha et annet fokus enn det å vinne. Samhold, idrettsglede og det å bety noe sammen med andre er det aller viktigste for de som er med. Gatefotball er et konsept som tillater at man kan ha en dårlig dag slik at man kan velge å være med på trening en dag og likevel være med på kamp samme uke, sier Fredriksen om spillerne som skal underholde andre og glede hverandre med finesser, godt humør og fotballglede. Fredriksen mener at oppropet om å få flere frivillige med på laget er en fin måte å bry seg ekstra om denne gruppa.
– Gatefotballen er et viktig supplement for å bedre livskvaliteten for mennesker med ulike utfordringer. Å hjelpe mennesker med å være og å bli rusfri er en viktig del av dette arbeidet og tilbudet. Det er veldig givende å se mennesker som deltar i dette fellesskapet og som tar gode steg hver eneste dag for å være rusfrie og å finne mestring og mening i hverdagen, sier det engasjerte medlemmet av arrangementskomiteen videre.

Foruten Arendal Fotball/Gatefotball blir Jerv, Start, FA Kristiansand, Vennesla, Birkeland og Mandal de lokale innslagene i mesterskapet.
– Foruten å bry seg vil frivillige og publikum kunne nyte flott, underholdende fotball. Det er flere spillere med eliteserieerfaring som skal være med. Det er bare å glede seg, smiler han.
– Som frivillig eller publikum?
– Begge deler, men vi behøver som sagt enda flere frivillige. Vi lover en forrykende helg, smiler han igjen.
NM i gatefotball har egen Facebook-side hvor man kan ta kontakt for å melde seg i frivillighetens tjeneste, opplyser Fredriksen.
– Foruten gleden ved å være frivillig får alle som bidrar en t-skjorte og en matbit den dagen de jobber, avslutter Jack Fredriksen som oppfordrer nysgjerrige til å ta kontakt med ham.