Annonse:
Hossainy Espedal

Lokalfotball: – Årets 5.divisjon er bedre enn på mange år

Det mener Øyestad-trener Tommy G. Espedal og lagets nyervervelse Ali Hossainy.
– De andre lagene får ta seg av bråkjekke mål om opprykk. Vi oppsummerer når sesongen er over, smiler Øyestad-trener Tommy G. Espedal.
– Vårt mål er å score flere mål enn i fjor og slippe inn færre. Forrige sesong tapte vi litt for mange kamper på uflaks, legger Espedal til som assisteres av klubbveteran Tor Andersen også denne sesongen.

Om beinet
Blir Espedals plan innfridd, betyr det at Øyestad vil blande seg helt inn i toppen av divisjonen. Den planen er ikke Øyestad alene om å ha før årets 5.divisjonssesong. De andre lokale lagene; Rygene, Hisøy og Trauma har alle tatt mål av seg om å kjempe på øvre halvdel av tabellen.
– Bredden i stallen er vår styrke. Totalt teller vi rundt 30 spillere som alle skal få spilletid. For oss er det viktigste at alle får spille, og jeg mener vi ikke er avhengig av enkeltspillere. Vi er i utgangspunktet fornøyd med å hevde oss i en stadig tøffere 5.divisjon. Hverken klubben eller laget har et klart mål om opprykk til 4.divisjon, men kjenner jeg spillerne rett blir vi vanskelige å spille mot, tror Espedal.
Laget med de røde og sorte stripene avsluttet forrige sesong på 5.plass, poenget bak Hisøy. I 2016 tok Øyestad en sterk 2.plass i divisjonen. Før forrige sesong ble divisjonssystemet lagt opp om. Samtidig opplever både trener Tommy Espedal og Ali Hossainy (ny, Express) at flere lag i divisjonen trener mer enn tidligere.
– Nivået i 5.divisjon er høyere enn det jeg hadde sett for meg etter mange sesonger høyere opp i divisjonssystemet, innrømmer Hossainy, som har vendt tilbake til moderklubben.
Han har de siste årene spilt i hardt satsende Express. Naboklubben i vest rykket ned til 4.divisjon i høst. Før han havnet på Fevik, hadde han flere sesonger i Jerv og daværende FK Arendal.

Gode treningskamper
Hossainys erkjennelse kommer etter drøye to måneder med sesongoppkjøring og flere, tøffe treningskamper mot divisjonskolleger. Øyestad har blant annet slått divisjonskollega Hisøy 4-2 og spilt uavgjort 0-0 mot Rygene. Midtbanespilleren er ikke i tvil om at lokaloppgjørene blir avgjørende for hvor Øyestad havner på tabellen.
– Lokaloppgjør gir i seg selv motivasjon til å gi det lille ekstra. Tidligere var det litt bannlyst å spille i 5.divisjon for spillere som ønsker å utvikle seg. Nå opplever jeg at det trenes solid i mange klubber. Nå må man trener minimum tre ganger i uka for å holde nivået. Det er skjedd en stor endring i mentaliteten i 5.divisjon, mener 28-åringen.
– Mange lag ønsker å få til noe, og derfor er det nesten umulig å spå hvile lag som vil ligge helt i toppen når alt skal summeres opp i oktober, mener Espedal.
Foruten Hossainy gjør Frode Berås comback. Det samme gjør Philip Mitu Hansen. Evigunge Terje Pedersen går også på en ny sesong. Marius Veland kommer fra Trauma. Armend Hoti, Kim Deinboll og brødrene Hamid Almazroi og Ahmed Almazroi er alle gått til divisjonskollega Trauma.
– Vi har faktisk sagt nei til spillere som ønsker å spille for oss, fortsetter Espedal som legger opp til to treninger hver uke, en og to færre enn de lokale rivalene i divisjonen.
– Hvordan skal dere ta kompensere for færre treninger?
– Miljøet vårt og det faktum at vi er blitt et rutinert mannskap, svarer Øyestad-trener Tommy Espedal kontant, drøye halvannen måned før seriestart.

Øyestad serieåpner borte mot Birkenes 9.april. Deretter venter flere av opprykksfavorittene på rad og rekke: Hånes (hjemme, 12. april), Froland (hjemme, 19.april) og Hisøy (borte, 28.april).

Sorry. No data so far.