Annonse:
OPPTRENING: Lite Tyder På At Arendalsjenta Kari Anne Hansen Fortsetter I Stabæk. Hvor Veien Går Videre, Avhenger Av Om Skulderen Leges På Egenhånd Eller Om Hun Må På Operasjonsbordet. Nå Kan Ikke Bøye Skulderen Mer Enn Bildet Viser. Foto: Privat
OPPTRENING: Lite tyder på at arendalsjenta Kari Anne Hansen fortsetter i Stabæk. Hvor veien går videre, avhenger av om skulderen leges på egenhånd eller om hun må på operasjonsbordet. Nå kan ikke bøye skulderen mer enn bildet viser. Foto: Privat

Håndball: Uviss fremtid for cupfinalist fra Arendal

I romjula opplevde Kari Anne Hansen alle håndballjenters drøm, da hun spilte cupfinale for eliteserielaget Stabæk. En trøblete skulder gjør veien videre i topphåndballen usikker.

– Akkurat nå er det svært usikkert hva som skjer videre. De siste månedene er gått med til å trene opp skulderen igjen etter en seneskade jeg pådro meg i mars. Jeg har gitt beskjed til klubben om at skulderen må bli god nok for at jeg kan satse videre, sier Kari Anne Hansen til Arendals Tidende.

Drøm
Tromøyjenta fikk i fjor sommer tilbud fra Stabæk i eliteserien og valgte derfor å melde overgang fra byens satsingslag, Grane Arendal. Bæringenes sesong endte dessverre med nedrykk til 1.divisjon, selv om laget imponerte stort i cupen. Cupfinalen i romjula mot Larvik endte med tap, men opplevelsen var likevel stor for den tidligere Grane og Trauma-spilleren.
– Selv om skaden jeg pådro meg i mars har la en demper på sesongavslutningen, kan jeg likevel se tilbake på en fin sesong. At det også ble en cupfinale på meg, gjør at sesongen totalt sett har gått over egne forventninger. Jeg har fått mer spilletid enn jeg hadde forhåpninger om, og blitt brukt særlig mot offensive forsvar gjennom sesongen, sier 22-åringen som scoret fem mål på 17 kamper for Stabæk.
Når nasjonens skoleelever tar sommerferie får bakspilleren beskjed om det blir operasjon eller ikke. En komplisert operasjon krever minimum ett halvt år med opptrening for å komme tilbake på håndballbanen.
– Jeg er overhodet ikke ferdig med topphåndball i hodet mitt, men samtidig må jeg tenke på om skulderen skal fungere resten av livet mitt. Frem til jeg får endelig svar fra legene her inne i Oslo, kan jeg bare konsentrere meg om å trene alternativt, sier hun videre.

Dialog
Hansen, som scoret 114 mål på 20 kamper for Grane i opprykksesongen 2016/2017, har foruten kontakten med Stabæk kontakt med blant annet en 1.divisjonsklubb.
– Målet er helt klar å fortsette i eliteserien, men om skulderen blir god nok for videre satsing håper jeg å være interessant for flere klubber på de to høyeste nivåene. Jeg snakker med noen få klubber. Det er mange muligheter her i Oslo, men sjansen for at det blir videre spill i Stabæk er liten selv om man aldri skal si aldri her i livet, sier hun.
Hun presiserer at hun er fornøyd med oppfølgingen av Stabæk etter hun ble skadet. Hun følges opp av Olympiatoppen.
– Min lyst til å satse videre – og helst i eliteserien – er ikke noe mindre enn i fjor. Jeg har de siste årene spilt både venstreback, høyreback og kant. Derfor er det noe enklere for meg å finne en ny klubb, enn det kan være for spillere som kun spiller i en posisjon. Mange klubber ønsker å få tak i flerposisjonspillere som meg. Nå får jeg håpe at jeg unngår operasjon, og at jeg deretter får landet en ny kontrakt før ferien. Det er målet mitt, avslutter Kari Anne Hansen overfor Arendals Tidende.

Sorry. No data so far.