Annonse:
KLAR: Kragerø-mannen Paul Gundersen Har Planen Klar For Hvordan Granes Håndballdamer. Den Tidligere Eliteseriespilleren Er I Allerede I Gang Med Sitt Nye Engasjement. Her Avbildet I Sparebanken Sør Amfi Forrige Uke.
KLAR: Kragerø-mannen Paul Gundersen har planen klar for hvordan Granes håndballdamer. Den tidligere eliteseriespilleren er i allerede i gang med sitt nye engasjement. Her avbildet i Sparebanken Sør Amfi forrige uke.

Håndball: Slik skal den nye Grane-sjefen skape suksess

Etter den turbulente sesongen i 1.divisjon med trenersparking og nedrykk, skal Kragerø-mannen Paul Gundersen få Grane-skuta tilbake på rett kjøl. Med seg på laget får han med seg en tidligere Grane-kjenning.

– Målvakt Inga Presker er klar for spill i Grane igjen, bekrefter klubbens nye trener overfor Arendals Tidende.

Elitespiller
Preska vender dermed tilbake til Grane etter ett år i eliteserieklubben Storhamar. Hun tar med seg en bronsemedalje og god erfaring med tilbake til Arendal. Kroaten spilte for Grane i to sesonger før oppholdet i Storhamar. Selv om Gundersen er forsiktig med å trekke frem viktigheten av enkeltspillere før returen med 2.divisjon, gjør han likevel et unntak for den erfarne målvakten fra Kroatia.
– En god målvakt betyr mye for et lag, men hverken Inga eller andre klarer dette på egenhånd. Det er en god signering for oss og det er en fordel at hun kjenner både klubb og by godt fra før, sier Gundersen som fortsatt skal inneha rollen som SFO-leder på Kragerø skole ved siden av engasjementet i Grane.
Gundersen var sentral da Kragerøs herrelag hadde sin storhetstid på 90-tallet. 45-åringen har etter at han la opp spillerkarrieren skaffet seg bred erfaring som trener på ulike nivåer. Han startet trenerkarrieren da han overtok moderklubbens eliteserielag i et halvt år, før han trente laget i 1.divisjon. Siden har han vært trener i Hei (2.divisjon, kvinner), for aldersbestemte lag i Kragerø og hatt en rekke engasjementer som spillerutvikler og trener for NHF Region Sør. Målet er å trene Grane opp i toppen av 2.divisjon. Grane har de siste ti årene gått opp og ned mellom 1.divisjon og 2.divisjon.
– Er det en ting som skal kjennetegne denne Grane-utgaven så er det innsats, innsats og innsats. Det er innsats vi skal være kjent og fryktet for. Å møte oss skal ikke være noe motstanderne gleder seg til. Spillerne skal jobbe for hverandre og være ett lag, sier han med ettertrykk.

Rullering
For å knekke 2.divisjonsmotstanderne på fysikk, tror Gundersen på ideen om å rullere ofte på laget.
– Er man med i kamptroppen, er man god nok til å spille. Alle skal føle tilhørighet i gruppa. Skal man utvikle seg, behøves spilletid – særlig de yngste spillerne. Håndballen er ikke lenger slik at man kan stå med førstesekser på banen i en hel kamp, mener han.
Foruten Cecilie Løvdal (skal spille for Gjerpen i eliteserien), Laura Bauer (tilbake til Østerrike) og Sanne Bak Pedersen (legger opp på grunn av korsbåndsskade) er fjorårets tropp mer eller mindre den samme. Stortalentet Celina Vatne Myhre (16) forlater også klubben til fordel for skolegang på Wang Toppidrett i Tønsberg. Denne uka skal det etter planen avklares fremtiden til tvillingene Elisabeth og Anne Charlotte B. Rosenvold. Kristiansandsjentene kom til klubben fra Vipers Kristiansand i fjor sommer. Foruten Preska, tar Gundersen med seg sin egen datter, Pia Gundersen, til Grane. Gundersen hamret inn 163 mål for Kragerø i 2.divisjon forrige sesong. Den venstrehendte 18-åringen kan både spille kant og back.
– Vi har også et godt samarbeid med flere lokale klubber om å få inn flere gode talenter i 16-17-årsalderen. Det kommer også opp flere 17-åringer fra egen klubb opp i seniortroppen. Flere av disse spillerne kan med riktig trening ta store steg og etablere seg på seniornivå. Det mest morsomme er å utvikle spillere og lag selv, ikke å kjøpe seg til suksess, sier Gundersen.
Frem mot 30.juni skal Grane-jentene trene to økter i hall og fire økter med fysisk trening. Hans Olav Uldal, som også er fysisk trener i ØIF Arendal, får også rollen som fysisk trener i Grane.
– Vi skal få til mye moro utover i sesongen. Om vi klarer å kjempe om opprykk gjenstår å se, men det ser lovende ut med spillere og guts i både lag og klubb. Vi må likevel huske på at vi ikke er alene om å satse i 2.divisjon, avslutter Granes nye trener Paul Gundersen.
John Tveitdal trakk seg som sportslig leder etter treneravskjedingen og prosessen rundt Kjetil Øygardens avgang midtveis i forrige sesong. Tveitdal er nå tilbake i en sentral rolle rundt laget. Klubben jobber også med å få plass en assistenttrener. Det er også klart at ØIF Arendals forsvarssjef Kenny Ekman ikke fortsetter i rollen som rekrutt-trener i klubben.