Annonse:
FORNØYD: Selv Om Grane Ligger Ubeseiret Og Alene På Toppen Av 2.divisjonstabellen, Vil Ikke Trener Paul Gundersen Høre Snakk Om Hverken Opprykk Eller Opprykksprat.
FORNØYD: Selv om Grane ligger ubeseiret og alene på toppen av 2.divisjonstabellen, vil ikke trener Paul Gundersen høre snakk om hverken opprykk eller opprykksprat.

Håndball: Nekter å snakke om opprykk etter drømmestart

Granes håndballkvinner har vunnet åtte av åtte mulige kamper i høst. Trener Paul Gundersen nekter likevel å nevne ordet opprykk i sin munn. I morgen venter Sandefjord til toppoppgjør i Granehallen.

– Jeg snakker ikke om opprykk av prinsipp, men vi er godt i gang. Vi må bygge videre på det vi holder på og håpe på at nivået og utviklingen fortsetter sesongen ut. I Grane tar vi en kamp av gangen. Å snakke om opprykk før halve sesongen er spilt er jeg ikke med på, påpeker Paul Gundersen som ble ansatt i vår for å bringe Grane tilbake til 1.divisjon.

Klar
I sesongoppkjøringen var Gundersen klar på at andre fikk ta seg av prat om opprykk og toppstrid. Han påpeker at han ikke ønsker å stresse spillergruppa med opprykksprat.
– Nei, det er ikke noe poeng å snakke om dette. Vårt fokus handler om å utvikle oss hele tiden, ta nye steg som lag og kun tenke på hva vi gjør og ikke gjør. Om vi ligger foran med 8-10 poeng i februar sier det selv hva som kan skje, men i november kan vi ikke tillate oss å ha et slikt fokus. Målet er heller ikke kun å rykke opp, men å være solide nok til at laget kan hevde seg i 1.divisjon når vi først rykker opp, fortsetter Grane-treneren.

Toppoppgjør
I morgen kan hvittrøyene ta lagets niende strake seier når Sandefjord gjester Sparebanken Sør Amfi. Sandefjord trenes blant annet av håndball-legenden Øystein Havang. Gundersen mener å ha god kontroll på hva gjestene har å by på når de gjester Granehallen onsdag kveld. Sandefjord spilte forrige sesong i 3.divisjon, mens Grane som kjent rykket ned fra 1.divisjon.
– Jeg har god kontroll på hva de kommer med. Et ungt mannskap som har flere erfarne spiller til å vise vei. Sandefjord kan bite godt fra seg. De har også divisjonens beste målvakt, mener Gundersen og sikter til 2000-landslagets Eli Skogstrand som har storspilt for rødtrøyene denne sesongen.
Gundersen, som var fast inventar som spiller i Kragerøs storhetstid i eliteserien, er klar på at laget hans må beholde toppnivået samtidig som de dårlige periodene på banen må bli færre og kortere.
– Det er utfordringen vi arbeider med på treningsfeltet hver eneste uke, sier han.
Til forskjell fra forrige gang Grane var i 2.divisjon, er divisjonen redusert til fire avdelinger. Granes avdeling er etter sigende den beste.

Tøff avdeling
– Topplagene i de ulike avdelingene er ikke så ulike, men i vår avdeling er det flere jevne lag. Derfor er hver kamp beintøff. Sandefjord er en motstander som kan lage problemer for oss, noe alle lag i denne divisjonen er kapable til å gjøre, mener han.
I forrige seriekamp ble bunnlaget Gjerpen 2 knepent slått 28-27 på hjemmebane.
– At vi står med full pott skyldes flere faktorer. Den viktigste er at jentene er gode til å trene, den fysiske treningen blir veldig godt ivaretatt av Hans Olav Uldal og det generelle opplegget rundt jentene er profesjonelt. Det betyr også mye at gruppa har flere vinnerskaller som går foran enten det er trening eller kamp, forteller han uten å ville navngi hvilke spillere som har tatt størst steg denne høsten.
– Det er laget som er viktigst. Man spiller ikke håndball alene, avslutter Grane-trener Paul Gundersen til Arendals Tidende.

Etter onsdagens hjemmekamp har Grane-jentene kamppause frem til 15.-16. desember. Da venter topplagene Hinna og Nærbø i dobbeltkamp i Rogaland. Grane skal i perioden frem kampene i Stavanger blant annet matches mot ØIF Arendal G16 og Grane G16.
Danske Sasha Juel er i skrivende mestscorende i divisjonen med 62 mål, som gir et snitt på 7,8 mål per kamp i høst. Tromøyjenta Ingrid Vehusheia har satt inn 35 mål så langt denne høsten, som gir et snitt på 4,4 mål per kamp.

Sorry. No data so far.