Annonse:
HÅNDBALLKRIG: Laurits Rannekleiv Ser Frem Til å Møte Et Nytt Tyrkisk Lag I Challenge Cup Etter Forrige Rundes Skandalekamp Mot Et Annet Tyrkisk Lag. Her Fra Forrige Sesongs Hjemmekamp Mot Elverum.
HÅNDBALLKRIG: Laurits Rannekleiv ser frem til å møte et nytt tyrkisk lag i Challenge Cup etter forrige rundes skandalekamp mot et annet tyrkisk lag. Her fra forrige sesongs hjemmekamp mot Elverum.

Håndball: – Det er greit å ha vært gjennom en tyrkisk heksegryte tidligere

Avføring i garderoben og fett på målstengene er det som huskes best fra ØIF Arendals første kamp i Challenge Cupen mot tyrkiske Selka Eskisehir. Søndag venter ett nytt tyrkisk lag på Laurits Rannekleiv & co.

– Erfaringen fra forrige runde i Tyrkia blir god å ha med når vi igjen skal teste oss mot tyrkisk motstand, sier strekkjempen om dobbeltoppgjøret mot Göztepe SK. Første kamp spilles i Sparebanken Sør Amfi kommende søndag.

Stank
For erfaringen Rannekleiv snakker om har vært en snakkis siden klubben bokstavelig talt møtte stanken sjøl i bortekampen mot nevnte Selka Eskisehir. Avføring og urin i garderdoben og et antall dirty tricks som ville ha gjort selveste Rudolf Blodstrupmoen til en amatør i forhold, er det ØIF Arendal mener seg utsatt for i forrige runde. ØIF tapte bortekampen 34-28, men tok en solid revansj med 41-29 i returoppgjøret i Sparebanken Sør Amfi og gikk videre til tredje runde. Etter bortekampen i Tyrkia sendte ØIF Arendal av sted en omfattende protest til det europeiske håndballforbundet (EHF) for forholdene, uten at det medførte sanksjoner for det tyrkiske laget.
– Derfor er det nesten litt komisk at vi igjen skal til Tyrkia for å spille. Jeg er ganske trygg på at vi ikke vil bli møtt av noe tilsvarende når vi skal spille returoppgjør der nede., sier Rannekleiv som sier erfaringen fra det forrige tyrkiske «eventyret» blir godt å ha med i bagen når en ny, tøff batalje skal utkjempes.

Mål
Klubben har mål om å skape et historisk år i europacupen. Rannekleiv påpeker at det er en fordel å spille på hjemmebane først.
– Helt klart. Med et godt utgangspunkt slipper vi å jage på samme måten. Vi vet egentlig ikke så mye om Göztepe SK, men regner med at vi får nok informasjon om dem etter at semifinalekampen mot Halden er unnagjort. Uka blir hektisk og viktig, fastslår Rannekleiv om kveldens semifinale mot Halden og søndagens europacupkamp.
Strekkjempen legger ikke skjul på at han ser for seg et godt utgangspunkt etter søndagens første kamp.
– Vi bør ha noen mål å gå på før heksegryta som venter oss i Tyrkia, selv om det ikke blir en reprise av skandalen i forrige runde. Vi blir nok ikke tatt på senga av slike episoder eller møtet med elleville tyrkiske publikummere. Derfor er vi bedre forberedt når vi går inn på banen i det som sikkert blir en opplevelse uansett, sier Rannekleiv.

Statistikk
ØIF Arendal har siden eventyret starter i 2009 vært med i både EHF-cupen (rangert som nummer to av europacupene) og Challenge Cup, tidligere kalt City-cupen. I fjor målte ØIF Arendal krefter mot det tyske bundesliga-laget Gøppingen i EHF-cupen. Etter en prestasjon av de sjeldne mot det tyske laget –  uavgjort 27-27 – ble det en brutal nedtur på hjemmebane mot de erfarne tyskerne. EHF-cupen er rangert som den neste beste europacupen. Champions League, som er ØIF Arendals uttalte mål å bli en fast del av, er rangert høyest.
– Selv om Tyrkia ikke er en håndballstormakt, er det likevel mange gode klubblag der nede. Eierne spytter inn store penger, klubbene er profesjonelle og spillerne lever av å spille håndball der nede. De har også lyktes med å hente inn gode øst-europeiske spillere. Det er sikkert en del som tenker at tyrkisk motstand bør være lett å slå ut, men så enkelt er det ikke, mener han.
Han legger ikke skjul på at det trigger både ham og lagkameratene å få oppleve lag med spillere som er tyngre enn normalt.
– Det er gøy å få testet seg skikkelig mot kraftige karer. De spiller også jevnt over styggere og bruker flere tjuvtriks enn vi er vant med fra hjemlig serie. Vi får bare ta igjen, humrer og avslutter Laurits Rannekleiv.

Søndagens kamp starter klokken 18 i Sparebanken Sør Amfi. Returkampen spilles søndag 25. november i Tyrkia.

 

Sorry. No data so far.