Annonse:
KLAR: Ylldren Ibrahimaj Spilte I Vår For Mjøndalen I 1.divisjon. I Høst Har Han Spilt For Viking. Forrige Helg Rykket Begge Klubbene Opp Til Eliteserien. Her Er Ibrahimaj I Aksjon For Arendal Fotball Ved En Tidligere Anledning.
KLAR: Ylldren Ibrahimaj spilte i vår for Mjøndalen i 1.divisjon. I høst har han spilt for Viking. Forrige helg rykket begge klubbene opp til eliteserien. Her er Ibrahimaj i aksjon for Arendal Fotball ved en tidligere anledning.

Fotball: – Uten tvil det største jeg har opplevd

Det hører til sjeldenhetene at fotballspillere «rykker opp» med to klubber i løpet av en sesong. Etter en dramatisk avslutning på 1.divisjon rykket Ylldren Ibrahimajs Viking opp i eliteserien. Det samme gjorde Mjøndalen, klubben han forlot i sommer.

– Dette er utvilsomt mitt største øyeblikk i karrieren. Helt ubeskrivelig, sier Ylldren Ibrahimaj til Arendals Tidende etter 3-1 seieren hjemme mot Kongsvinger i siste serierunde i 1.divisjon.
23-åringen har vært fast inventar og sentral i Vikings solide høstsesong, som ble kronet med seriemesterskap og opprykk etter en heseblesende 3-1 seier mot Kongsvinger i siste serierunde.

Ble igjen
Etter at Arendal Fotball måtte ta den tunge turen ned fra 1.divisjon i fjor høst, valgte Ibrahimaj – som er flasket opp i Grane og siden i Arendal Fotball, og vende nesten østover mot Mjøndalen. På vårparten ble han raskt en publikumsfavoritt på Nedre Eiker etter solid spill. I sommer kom den overraskende nyheten om at han hadde signert for den ærverdige Viking.
– Jeg har ikke angret et sekund på valget jeg tok da jeg forlot Arendal. Det var selvsagt tungt å forlate klubben jeg har spilt for i mesteparten av karrieren, men mine ambisjoner var større enn spill i 2.divisjon. I Mjøndalen tok jeg fine steg, og det samme mener jeg selv å ha gjort i Viking gjennom høsten. Om det hadde vist seg at det kun var Mjøndalen som hadde rykket opp, ville jeg uansett ikke ha angret på valget mitt. Viking er en storklubb og man merker forskjellen på alt i og rundt klubben i forhold til både Mjøndalen og Arendal. Om vi ikke hadde rykket opp i år, ville vi ha gjort det neste år. Mitt valg i sommer lønte seg til slutt, sier en tydelig fornøyd Ibrahimaj som beskriver jubelscenene på Viking stadion da opprykket var et faktum som ubeskrivelig.
– Hva skal man si, egentlig? Da vi scoret 2-1 målet, turte jeg å kjenne på følelsen at jeg skal spille i eliteserien neste sesong. Det er dette jeg har drømt om siden barndommen. Da publikum stormet banen etter kampslutt var det nesten ikke til å tro. Nå skal jeg spille i ligaen jeg har fulgt tett med på i mange år. Det har egentlig ikke gått opp for meg ennå, sier han videre.

Press
Ibrahimaj legger ikke skjul på at det er pussig at begge klubbene han har spilt for i årets 1.divisjon klarte å rykke opp til eliteserien. Gamleklubben Mjøndalen sikret opprykket med å vinne 2-0 borte Florø og tok andreplassen i avdeling, poenget bak Viking og ett poeng foran Aalesund. Den offensive midtbanespilleren legger ikke skjul på at presset er større i Viking enn i Mjøndalen. Hans Viking slo for øvrig «gamleklubben» Mjøndalen 4-2 på bortebane i nest siste serierunde.
– Viking er en storklubb som jeg er glad for å være en del av. Du har et ansvar og et press på å prestere hver eneste dag. Det er opp til meg selv om å takle presset når eliteserien venter. Jeg skal i alle fall jobbe hardere enn noen gang tidligere for å overbevise trenerne om at jeg fortjener en plass i førsteelleveren. Det viktigste blir likevel å fortsatt tro på egne ferdigheter. For jeg er nødt til å utvikle meg og ta ytterligere steg for å få spilletid, mener Ibrahimaj som opp gjennom karrieren nettopp har høstet skryt for holdninger knyttet til eget utviklingsarbeid.
23-åringen mener hverdagen i Viking i 1.divisjon ikke blir fundamentalt annerledes når Viking igjen blir å finne det mest celebre selskap.
– Nei, det tror jeg ikke. Viking hører hjemme i eliteserien og det er opprykk som har vært det naturlige målet for oss dette året. Rammene her i klubben vil jeg tro har vært på eliteserienivå denne sesongen, sier han.
Det er få som blir overrasket om den tidligere Arendal-spilleren vil møte konkurranse fra nye spillere fremover når Vikings klubbledelse planlegger for en tilværelse på øverste nivå igjen.
– Det er en del av gamet å spille toppfotball. Nå skal vi trene litt ut november, før både meg og laget tar ferie i desember. Batteriene skal lades før jeg skal jobbe knallhardt for å markere meg i min første sesong i det som har vært en drøm i mange år, gjentar og avslutter det som etter sigende blir Arendals eneste representant i neste års eliteserie i fotball, Ylldren Ibrahimaj.

PS: Ibrahimaj fikk elleve kamper og tre mål for Viking i høst. I Mjøndalen rakk han å markere seg med to mål på 18 kamper denne sesongen.

 

Sorry. No data so far.