Annonse:
NNFRIDDE: Hisøy-trener Christian Fredrik Hermansen Og Hans Gutter Innfridde Opprykksforventningene Denne Sesongen Og Rykket Opp Til 4.divisjon. Laget Vant Også Kampen Om Kretsmesterskapet Med Seier Over Farsund.
NNFRIDDE: Hisøy-trener Christian Fredrik Hermansen og hans gutter innfridde opprykksforventningene denne sesongen og rykket opp til 4.divisjon. Laget vant også kampen om kretsmesterskapet med seier over Farsund.

Fotball: Slik endte lokalfotballen

Hisøys kretsmesterskap i 5.divisjon, Rygenes fotballdamers avdelingsseier og kretsmesterskap i 3.divisjon og Granes 16 strake seire i 6.divisjon er blant høydepunktene i den nylig avsluttede fotballsesongen.

Bak flaggskipet Arendal Fotball i 2.divisjon har det vært optimisme, lokaloppgjør av godt gammelt slag og oppgjør med solide tilskuertall. Slik endte lokalfotballen sesongen 2018:

3.divisjon kvinner
Før sesongen var spådd en tøff kamp om avdelingsseieren mellom Express og Rygenes erfarne kvinner. Samarbeidslaget Sørfjell/Amazon Grimstad 2 hadde på våren uttalte planer om å ta opp kampen. Det ble som spådd i en avdeling med stor kvalitetsforskjell mellom bunnlagene og de fire på topp. Rygene vant avdeling med seks poengs margin, etterfulgt av Birkenes og Sørfjell og Express like bak. Ifølge NFF sin offisielle statistikk ble Rygenes Astri Merete Andersen Rygenes toppscorer med 18 mål. Rygene vant også kretsmesterskapstittelen etter seier mot Lyngdal i finalen.

4.divisjon menn
Den gamle storheten Mandalskameratene vant 4.divsjon og rykker opp i 3.divison. Fjorårets 3.divisjonslag, Express, fikk et brutalt møte med 4.divisjon og havnet midt på tabellen. Tidligere Arendal-spiller og Rygene-mannen Ole Marius Håbestad ble for øvrig lagets mestscorende med 15 mål. Arendal Fotballs rekruttlag var eneste representant fra Arendal i divisjonen. Laget, som i stor grad har bestått av juniorspillere og a-lagsspillere med behov for spilltrening, reddet plassen etter to av tre seire på tampen av sesongen. Neste sesong spiller også Hisøys fotballherrer i 4.divisjon og dermed to lokaloppgjør mot Arendal 2. Wilhelm Pepa ble ifølge offisiell statistikk Arendal 2 sin toppscorer med 12 mål.

5.divisjon menn
Den lokale 5.divisjonen er foruten Arendal Fotballs sesong i 2.divisjon, divisjonen som har skapt mest engasjement i lokalfotballen sett med lokale arendalsøyne. Før sesongen ble Hisøy tippet som avdelingsvinnere i denne avis og av trenerne til de øvrige lokale lagene. Som spådd, så spilt. Hisøy tok tidlig føringen i avdelingen og gjennom sommeren og høsten så de seg ikke tilbake. Anført av tidligere eliteseriespiller Kai Risholt fikk øyas unggutter fart på sakene og nærmest cruiset gjennom avdelingen og følgelig belønnet med opprykk til 4.divisjon. Da alle kampene var spilt var det hele ni poeng ned til Froland på 45 poeng. Like bak fulgte Rygene (44 poeng) og Øyestads erfarne herrer (41 poeng). Rygene presterte bedre enn spådommene før sesongen. For Trauma gikk det ikke som forventet. Blåtrøyene byttet trener midtveis i sesongen og flere spillere ga seg i den blå drakten i løpet av sesongen. Trauma benyttet anledningen til å gi en rekke unggutter sjansen til å prøve seg på seniornivå. Laget endte nest sist på tabellen med 16 poeng. Randesund 2 endte sist 11 poeng.
Rygenes Frank Audun Andersen ble ifølge NFF sin statistikk, som i skrivende stund er mangelfull, divisjonens toppscorer med 17 mål.
Hisøy slå Farsund overbevisende 6-2 i kampen om kretsmesterskapet. Farsund vant den andre 5.divisjonsavdelingen i Agder Fotballkrets.

6.divisjon menn
I kretsens lavest rangerte divisjon handlet absolutt alt om Morten Knutsens Grane. Sentrumsklubben valset over all motstand og vant den ene kampen etter den andre med kalassifre. Laget tok 16 av 16 mulige og full pott. De største seierne kom mot Rune Melsom og Trauma 2 (15-0 i mai måned) og 14-1 mot Hisøy 2 på tampen av sesongen. Ved sesongslutt hadde laget en målforskjell på 128-9 (!), som gir et snitt på 8 scoringer i hver kamp. Rygene 2 tok 3.plassen i avdelingen (25 poeng), Trauma 2 5.plass (21 poeng) og Sørfjell 8.plass med 15 poeng. Hisøy 2 havnet sist med sine 12 poeng. Granes Marius B. Henriksen ble avdelingens suverene toppscorer. Grane vant også som ventet kretsmesterskapet etter å ha slått Gyland/Feda og Donn 3 fra de øvrige 6.divisjonsavdelingene i Agder Fotballkrets.

 

Sorry. No data so far.