Annonse:
Topp Stemning: Sørfjelljentene Vant Likeså Godt Hele B-sluttspillet.
Topp stemning: Sørfjelljentene vant likeså godt hele B-sluttspillet.

Det er deilig å være norsk – på Dana cup

Hvert år i slutten av juli arrangeres Dana cup i Hjørring-området i Danmark, og hundrevis av norske lag og supportere valfarter ned for å kose seg i turneringsuka.

Mange lokale klubber stilte lag under årets turnering. Dette har blitt en tradisjon for noen, mens andre deltok for første gang. Dana cup er Danmarks største internasjonale fotballturnering for barn og ungdom. Lagene deles inn i puljer på fire eller fem lag, og det spilles to dager med kvalifiseringsrunder. Etter dette deles lagene inn etter prestasjon. De beste lagene går til A-sluttspillet og de andre til B-sluttspillet. Her fortsetter turneringen etter utslagsmetoden, med kvartfinaler, semifinaler og finale. Det var jubel, straffesparkkonkurranser, tårer og drama å spore på de fleste av banene.

DSC_0307: Bra fart: Sørfjell var gode fremover på banen, og scoret mange fine mål i løpet av turneringen.

Gjorde som de sa at de skulle
Sørfjell stilte med tre lag på årets turnering. To guttelag og et jentelag, og det var jentelaget som skulle vise seg å bli klubbens sterkeste kort. I den aller første kampen på tirsdagen møtte laget, som trenes av Lars Inge Holthe, Sørumsand. Jentene spilte fin fotball, og hadde mer eller mindre kontroll på kampen fra første spark på ballen. Spillerne var trygge og gode i forsvar, og slapp ikke jentene fra Sørumsand til mange sjanser. Fremover var de også best, og puttet tre mål i løpet av kampen. Det kunne vært flere, for de hadde det meste av banespillet og skapte flere gode muligheter. Etter kampen var jentene strålende fornøyde, og feiret med sjokomelk og banan.
– Dette er det fjerde året vi er på Dana cup, og det er like moro hver eneste gang.
Jentene trekker frem gleden ved å spille fotball, og ikke minst det gode samholdet i laget. Jentene har gjort det bra før, og for to år siden var noen med på å vinne B-sluttspillet i nettopp Dana cup.
– Det er målet i år også, sier jentene i kor.
– Aller helst A-sluttspillet, men gjerne B-sluttspillet. I tillegg skal vi kose oss og ha det gøy også.
Gutter blir det også tid til.
– Ja, svarer jentene.
– Det blir tid til både fotball og gutter. Vi kombinerer det.

DSC_0456: Feirer seieren: Jervs gutter 13 lag var glade etter lagets tredje seier.

Det skulle vise seg at jentene fikk rett. I puljespillet ble det en seier, en uavgjort og et tap, noe som sendte jentene til B-sluttspillet, men etter det så de seg aldri tilbake, og vant resten av kampene mot gode lag som Finnøy, Eik Tønsberg, Bjarg og i finalen var det Lyngdal som ble slått 2-1, noe som ga pokal, heder og ære.

Hisøy med en hel delegasjon
For Hisøy har det blitt en liten tradisjon å reise til Dana cup, og dette er det tredje året på rad klubben er nede med alle ungdomslagene sine, fra gutter og jenter 12 til 19 år. Pål Bertelsen, hovedtrener for gutter 15, forteller at dette er en turnering alle gleder seg stort til.
– Ja, dette er en gulrot for alle som spiller for Hisøy. Mange av de yngre spillerne gleder seg til de blir gamle nok til å kunne reise på Dana cup.

DSC_0460: Slapper av mellom slagene: Gjengen fra Hisøy hadde også tid til å nye det fine været.

Erik Christiansen, oppmann for gutter 15, forteller at det i år er om lag 100 spillere og 30 voksne lagledere som reiser. I tillegg er det mange foreldre, søsken og besteforeldre som har tatt turen til Danmark for å heie på laget. Mange tar det som en ferie.
– Det har blitt en tradisjon for oss. Tidligere har det vært enkelte lag som har reist ned, men nå som vi har fått organisert det, reiser vi altså med alle lagene våre. Tornby er Hisøys vennskapsby, og klubben har vært på Danmarksbesøk i en årrekke. Det er veldig hyggelig her nede, og alle liker seg godt på denne cupen. Det er kort vei over med fergen, og det er en flott turnering med et bra opplegg for ungene.

Det jobbes med dugnad året rundt for at den enkelte spillers egenandel skal bli så lav som mulig.
– Ja, vi ønsker at alle som vil skal få bli med, sier Bertelsen.
– Fotball er for alle, og en slik tur som dette er utrolig klubbyggende. Spillerne går om hverandre, og blir godt kjent selv om det er en del år mellom de yngste og eldste. Det er veldig sosialt, og alle tar vare på hverandre, heier på hverandre og ser hverandres kamper. Vi har en sosial profil på denne turneringen, og selv om det er gøy å vinne fotballkamper, er det viktigere at alle har det gøy sammen, og får en fin opplevelse. Trivsel er stikkordet, avslutter hovedtreneren.

Lokale resultater
Blant Hisøys mange lag, var det gutter 19 år som kom lengst. For de eldste guttene ble det tap i kvartfinalen i B-sluttspillet. Gutter 17 år kom til sekstendedelsfinalen i A-sluttspillet. Sørfjells jenter 17 år vant B-sluttspillet. Granes gutter 16 år ble slått ut i åttendedelsfinalen. Amazon Grimstad stilte med et jenter 17 lag, som endte opp med en flott bronsemedalje i A-sluttspillet. Jerv stilte med flere lag under turneringen. Best gjorde gutter 14 år det, og kom helt til kvartfinalen, hvor Ørn Horten ble for sterke.

Sorry. No data so far.