Annonse:
GULL: Mehdi Saad Al-Gazzi Tok Nylig Sin Andre NM-tittel I Ungdoms-NM. Saltrød-gutten Vant Gullet I -60 Kg-klassen. Han Vant Også Prisen Som Mesterskapets Beste Bokser. Han Kopierte Dermed Forrige Sesongs Bragd. Her Er Han Avbildet Med Trener Carlo Ryffel I Lokale Til Arendal Bokseklubb I Blødekjær.
GULL: Mehdi Saad Al-Gazzi tok nylig sin andre NM-tittel i ungdoms-NM. Saltrød-gutten vant gullet i -60 kg-klassen. Han vant også prisen som mesterskapets beste bokser. Han kopierte dermed forrige sesongs bragd. Her er han avbildet med trener Carlo Ryffel i lokale til Arendal Bokseklubb i Blødekjær.

Boksing: – Nøkkelen er å få nok internasjonal matching

Saltrød-gutten Mehdi Saad Al-Gazzi tok nylig sin andre NM-tittel i ungdoms-NM. Mangeårig boksetrener Carlo Ryffel sier internasjonal matching blir avgjørende for om unggutten tar steget ut i det internasjonale boksesirkuset.

– Utrolig gøy å vinne en ny NM-tittel, sier en strålende fornøyd 15-åring til Arendals Tidende.

Da capo
Saltrød-gutten vant ikke bare gull i -60 kg-klassen. Han hentet også hjem prisen for «NMs beste bokser». Al-Gazzi kopierte dermed 2017-mesterskapet. Det hører også med til historien at den talentfulle bokseren egentlig skulle ha bokset i -57 kg-klassen, men måtte opp en vektklasse for å finne kvalifisert motstand. I semifinalen ble det 3-0 i poeng mot Ahmed Shidokaev. I finalen ble Drøbak-bokseren Nicolay Paphalmy beseiret med imponerende 5-0 i poeng. Al-Gazzi var overlegen i hver runde. Begge motstanderne var vesentlig høyere.
– Jeg hadde en klar kampplan i begge kampene, og den fulgte jeg til punkt og prikke.
– Først og fremst er han en teknisk boksetype med stor kampforståelse. Han leser motstanderne lett selv om han er ung, sier Al-Gazzis hovedtrener Carlo Ryffel i Arendal Bokseklubb.
Ryffel kom tilbake for fullt i boksemiljøet for to år siden. Ryffel, som i sin tid var trener for avdøde Magne Havnaa, sier likevel at Al-Gazzi har mange år med hard trening og matching mot internasjonal motstand foran seg.
– Om han skal bryte gjennom internasjonalt, må han bokse mange kamper mot sterk, internasjonal motstand fremover. En slik satsing koster penger, men jeg ser at det er fullt mulig for han å komme seg til EM, VM og kanskje et OL om alt klaffer hele veien. Nøkkelen er uten tvil å få til mange nok kamper på internasjonalt nivå, mener den erfarne boksetreneren.

Sverige
For nettopp å møte «kravet» om internasjonal erfaring har Al-Gazzi konkurrert i flere stevner i Sverige. Forrige helg deltok han i et stort internasjonalt stevne i Borås, det såkalte «The King of the ring». Der ble det tap i semifinalen i egen vektklasse.
– Å bokse mot utenlandske utøvere gir inspirasjon til å fortsette satsingen. Nivået er høyere, detaljene viktige og nivået er generelt mye høyere enn her hjemme i Norge. Erfaringen som jeg tar med meg videre er at jeg må finne mer distanse til motstanderen. Å ha riktig rekkevidde må jeg trene mye på fremover. Jeg tror mye ligger i det tekniske for å slå gjennom, mener Al-Gazzi.
Ryffel presiserer at økonomi dessverre er avgjørende for hvorvidt talentfulle boksere kan slå gjennom. Det er generelt lite penger i norsk amatørboksing. Derfor er Al-Gazzi og boksere i junior og ungdomsklasser avhengige av klubber med solid økonomi – eller sponsorer som kan bidra for å få råd til nok internasjonal matching.
– Det er ikke umulig å nå gjennom selv om man ikke får optimalt med internasjonal matching, men vi vet at det forsvinner mange stortalenter på grunn av økonomi, sier Ryffel.
Al-Gazzi har allerede noen få sponsorer som støtter ham. Det behøves om reiseprogrammet i 2019 skal bli en realitet.
– Jeg håper på å komme til EM i 2019. Det er det jeg trener for akkurat nå. Jeg skal i alle fall gi alt, avslutter Mehdi Saad Al-Gazzi overfor Arendals Tidende.

15-åringen går for øvrig på toppidrettslinja på Sam Eyde videregående skole.

Sorry. No data so far.