Annonse:
AMBISIØS: Mehedi Saad Algazzi Fra Saltrød Har Klare Planer For Boksekarrieren. Første Mål Er å Bli Tatt Ut Til EM I Russland Neste Høst. Det Langsiktige Målet Er OL I 2024 Og Videre En Karriere I Proffboksing.
AMBISIØS: Mehedi Saad Algazzi fra Saltrød har klare planer for boksekarrieren. Første mål er å bli tatt ut til EM i Russland neste høst. Det langsiktige målet er OL i 2024 og videre en karriere i proffboksing.

Boksing: – Jeg har klare planer for boksekarrieren min

Mehedi Saad Algazzi har et hårete mål om å kvalifisere seg til OL i 2024, men først må han kvalifisere seg for EM i Russland høsten 2019.

– Skal jeg bli god må jeg trene mot de beste og konkurrere mot de beste i min årsklasse. Dette koster penger, smiler Mehedi Saad Algazzi fra Saltrød.

Innsamling
Derfor har han satt i gang en egen innsamlingsaksjon, for å få private sponsorer og bedriftssponsorer med på den ambisiøse reisen i årene fremover. Målet er å få inn 50.000 kroner.
– For å bli tatt ut til EM i Russland neste høst, må jeg konkurrere og gå nok kamper. Det betyr at jeg må reise en del slik at jeg kan få vist meg frem, smiler den hardtslående 15-åringen.
Saltrød-gutten, som går siste året på ungdomskolen, representerer Arendal Bokseklubb. Algazzi debuterte i 57 kg-klassen i NM i fjor høst. Der bokset han seg frem til gull på første forsøk. Han ble også kåret til beste ungdomsbokser i dette mesterskapet. Han har det siste året blant annet vært i Ungarn for å møte tøff motstand. Han tilbringer ukentlig 10-12 timer i lokalene til Arendal Bokseklubb i Blødekjær. Boksetalentet bidrar også som instruktør i klubbens barnegruppe.
– Boksing er en enkel, men vanskelig sport. For min del handler det om å være disiplinert i alt jeg gjør. NM-gull var mitt første mål, EM-deltakelse det neste. OL i 2020 kommer for tidlig for meg. Derfor satser jeg mot OL i 2024. Mitt langsiktige mål er å bli proff. Jeg har planen klar, sier han bestemt.

Spenning
15-åringen har som ungdom flest testet ut en rekke idretter i ung alder. De tradisjonelle ballidrettene vraket han tidlig. Ettersom flere av slektningene hans har drevet med boksing, ble veien til bokseringen kort.
– Boksing gir en helt annen spenning og opplevelse. Jeg står helt alene i ringen, må prestere, tenke klart og taktisk gjennom hele kampen. Jeg er en dansende bokser som er god til å bevege meg. Fremover skal jeg utvikle slagstyrken min. Boksing handler ikke kun om å slå noen ned, om noen har slike tanker. I min verden er boksing et sjakkspill, der det handler om å gjøre de riktige trekkene, mener han.

Mer enn talent
Trener i Team Sør, Henning Lillejord – også mangeårig trener i Grimstad Bokseklubb, sier Algazzi har alt som skal til for å ta steget ut av lokalene i Blødekjær og videre inn på den internasjonale scenen.
– Talentet hans er veldig bra og han er den beste i Norge i sin klasse. Han trener godt og er seriøs. Han har et bra potensial, mener Lillejord.
Den erfarne boksetreneren sier på generelt grunnlag at talent i seg selv ikke holder for å slå gjennom internasjonalt. Han påpeker at vilje og disiplin til kontinuerlig å oppsøke de beste motstanderne i Europa og ha et klubbmiljø som bakker ham opp, er viktig for at talentet skal få blomstre.
– Som i alle andre idretter må man konkurrere mot de beste for å bli best. Alle boksere som har satt seg høye mål, må vise seg frem hele tiden. Skal man bli tatt ut til mesterskap, må landslagssjefene se utøveren i aksjon mot de beste. Det er også en omfattende prosess for å bli tatt ut og å være på landslaget, sier Lillejord som ofte er å finne som trenerressurs når unge landslagsutøvere og utøvere i skorpa konkurrerer internasjonalt. For å utvikle bokseferdighetene bør antall årlige kamper ligger på rundt 25, mener han.
– Det kan høres mye ut, men er man i finale hver gang man bokser blir det fort tre kamper ei helg. Vi har boksere som fint går 40 kamper i året, sier Lillejord og fortsetter:
– Han er hurtig, eksplosiv og treningsvillig, men som for alle andre unge utøvere må han trene kondisjon for å ha nok krefter mot de beste når det drar seg til over flere runder i ringen. Riktig oppfølging blir avgjørende, men talentet hans er stort, konkluderer den erfarne boksetreneren Henning Lillejord.

Carlo Ryffel er Algazzis faste trener i Arendal Bokseklubb.