Annonse:
VARIABEL: Wilhem Pepa Og Arendal Fotball Presterte Svakere Enn Forventet I Returen Med 2.divisjon. Nå Ventes Store Endringer På Norac Stadion Før 2019-sesongen Etter Planen Skal Ende I Opprykk Til 1.divisjon.  Arkivfoto.
VARIABEL: Wilhem Pepa og Arendal Fotball presterte svakere enn forventet i returen med 2.divisjon. Nå ventes store endringer på Norac stadion før 2019-sesongen etter planen skal ende i opprykk til 1.divisjon. Arkivfoto.

Arendal Fotball: – Vi var ikke naive før sesongen

Det bedyrer Arendal Fotballs sportslige leder Geir Fone. Wilhem Pepa og lagkameratene leverte en langt svakere sesong i 2.divisjon enn ekspertene spådde i vår.

– Sesongen ble ingen walk-in-the-park og vi innfridde ikke målene som var satt. Det er mange årsaker til at vi ikke nådde helt opp, men vi var ikke naive i møtet med 2.divisjon etter nedrykket fra 1.divisjon. Vi var svakere enn forventet, det er det ingen tvil om når vi ser sesongen under ett, mener Geir Fone til Arendals Tidende om sesongen som endte med 6.plass.

Endret
Klubben, som er helt i tet hva økonomiske muskler i de to andredivisjonsavdelingene angår, var spådd å kjempe om opprykk til 1.divisjon på første forsøk. Sesongen startet imidlertid på verst tenkelig vis med oppsiktsvekkende svake resultater. Trener Mattias Andersson måtte gå etter kun et drøyt år i sjefsstolen. Han ble etter en lengre trenerjakt erstattet av Steinar Pedersen, og de svake resultatene ble snudd til optimisme før tapet mot Hødd (1-2)i høst brutalt stoppet drømmen om en rask retur til 1.divisjon.
– Etter den kampen mistet gruppa en del energi og det ble tungt i de siste fem kampene. Vi hadde egentlig alt i egne hender om å ta kvalifiseringsplassen. Vi hadde ti gode kamper på rad og når da Hødd-kampen kommer, går lufta ut av nesten alle. Laget hang ikke godt nok sammen, sier Fone som etter Steinar Pedersens inntreden i praksis ikke lenger står for kontraktsforhandlinger og sonderinger rundt eksisterende og nye spillere.

All makt
Pedersen har i praksis ansvar for spillerlogistikk og alt som skjer på treningsfeltet og i kamp. Dermed hviler 2019-sesongen enda tydeligere på Pedersens skuldre enn foregående trenere har hatt i klubben. I skrivende stund avslutter Arendal-sjefen samtalene med klubbens a-lagsstall. Hele 15 spillere er på utgående kontrakt. Det ligger i kortene at det blir store utskiftninger i stallen som skal levere det klubbledelsen bestiller: opprykk til 1.divisjon i 2019.
– Budsjettet for 2019 er ikke klart, men rammene vil nok ligge på samme nivå som i år. Oppgaven blir å få mer ut av de samme midlene. Vi har stor tro på at den nye spillergruppa vil være ekstremt godt trent og klar for å kjempe om opprykk når neste sesong sparkes i gang. Steinar har et stort kontaktnett som vi vil få glede av, sier han videre.

Lokale
I sommer gikk det en debatt i herværende avis om klubbens føringer for å satse på lokale spillere, vinne byens fotballinteresserte publikum og hele klubbens rolle i byen. Klubbens juniorlag ble forrige uke kretsmestere på overbevisende måte. Ulike talenttiltak har vært gjennomført gjennom sesongen. For en drøy måned siden vant et sammensatt Arendal-lag en eliteturnering i G13-klassen. Gjennom hele sesongen har to juniorspillere hospitert på a-lagstreningene. Juniorspillerne har også dannet grunnlaget for klubbens rekruttlag i 4.divisjon sammen med spillere i a-stallen med behov for kamptrening. Innslaget av lokale spillere med spilletid i 2.divisjon var i praksis ikke-eksisterende gjennom sesongen.
– Det vi ser på nå er å etablere en fast gruppe med 4-5 lokale spillere som skal være med a-laget gjennom sesongen. Målet er å få opp flere lokale spillere. Uten tvil, sier Geir Fone som gleder seg over juniorlagets nevnte kretsmesterskap.
– Som det er nevnt og diskutert så mange ganger tidligere er det steg opp fra juniorklassen til 2.divisjon, men grunnlaget bak a-laget begynner å ta form, avslutter sportslig leder Geir Fone overfor Arendals Tidende.

Fone opplyser at klubbens mål er å brorparten av spillerstallen klar til sesongoppkjøringen starter opp 26. november.

Sorry. No data so far.