fbpx
Annonse:
OSLO: Even Evensen Fra Karuss Skole I Kristiansand Og Tim Remøy Fra Stinta Skole I Arendal Vant Selfie-konkurransen Og Får Være Med Redd Barna Til Oslo.
OSLO: Even Evensen fra Karuss skole i Kristiansand og Tim Remøy fra Stinta skole i Arendal vant selfie-konkurransen og får være med Redd Barna til Oslo.

Tidlig på formiddagen på årets første dag i advent samlet det seg rundt 900 elever og lærere på parkeringsplassen utenfor dyreparken. Barna som går i fjerde til syvende trinn på skoler i Arendal, Grimstad, Kristiansand og Vennesla møtte opp for å delta på Redd Barnas fredsfest for å feire at Nobels fredspris i år gikk til Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi.{{image:1}}

 

«What are words»

Til lystig korpsmusikk dukket selveste Politimester Bastian opp og ledet barna som deltok i årets fredstog gjennom parken og til utescenen ved Kardemomme By. Da følget ankom sto sirkusskolen Taraxacum klare for å gjøgle for elevene.

– Det er ikke så ofte at vi samler så mange blide barn her i byparken i desember. Når vi først gjør det så er det flott å gjøre det i forbindelse med et så fint arrangement, sa Politimester Bastian da han ønsket barna velkommen fra scenen.

 

Arrangementet har vært en årlig tradisjon i dyreparken helt siden 1996. Tanken bak er å gjøre det mulig for barn å formidle sine synspunkter og tanker rundt fredsarbeid. Dagens konferansier Tiril Valeur daderetter sjettetrinnet fra Moltemyr skole i Arendal komme frem på scenen. Det litt urolige publikumet ble helt stille da de rundt 50 elevene sang Chris Medina sin sang «What are words» med forsanger Linnea Marie Pedersen.

 

Middagsbordet

Videre introduserte  Valeur fylkesmannen i Vest-Agder, Ann-Kristin Olsen, som fra scenen holdt en kort appell.

– Jeg bruker alt for mye tid rundt middagsbordet på å snakke om praktiske ting. Sånn som å diskutere hvem sin tur det er til å dra på butikken. Slik regner jeg med at det er hos mange av dere også? Spurte hun elevene.

 

Olsen har brukt mye av sin yrkeskarriere og fritid på å kjempe for barns rettigheter.

– Jeg vil oppfordre dere til å ta middagsbordet tilbake. Fortell foreldrene deres om hva dere har gjort her i dyreparken i dag. Snakk sammen om dagen deres, og snakk om ting som betyr noe for dere, oppfordret hun forsamlingen.

 

Fredsfakkelen

En representant fra Dyreparken løp rundt med pledd til de som ønsket litt ekstra hjelp til å holde varmen på den første dagen i årets vintermåned. Valeur introduserte deretter Kjersti, Dara, Helene, Michelle og Sofie fra Sletteheia skole i Kristiansand som fikk med seg hele publikum på dansen «BlimE».  

Deretter tente to jenter fra Mottaksskolen i Kristiansand  selveste fredsflammen. Det var Uda og Suhur som ble med bort til fredsmonumentet for å tenne fakkelen.

 

Selfie-vinnere

For første gang har Redd Barna arrangert en selfie-konkurranse om hvem som skal få være med og tenne fredsflammen for Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i Oslo. To elever fra syvende klasse får bli med Redd Barna inn for å møte og hylle de modige fredsprisvinnerne.

– Redd Barna vil at flest mulig barn skal få være med og vi lager en stor fredsfest på Rådhusplassen i Oslo 10. Desember, sa Marius Sandvik i Redd Barna fra scenen før han annonserte vinnerne.

– Kan Even Evensen fra Karuss skole i Kristiansand og Tim Remøy fra Stinta skole i Arendal komme frem, spurte han.

 

De to unge guttene kom frem på scenen til trampeklapp fra de 900 fremøtte.

– Vi skal sammen fly til Oslo dagen før og delta på hele festen, smilte Sandvik til de to guttene.

På telefon til Arendals Tidende etter fredsfesten forteller Tim og Even at de er veldig glad for å ha vunnet.

– Vi gleder oss veldig til å dra til Oslo, og å få være med på scenen. Det blir veldig spennende, forteller de.

 

– Viktig tema

Videre kom André og Pelle fra Stinta skole i Arendal opp på scenen for å lese dikt de selv hadde skrevet. Etter dette sang Oda og Ella sangen «They don´t know about us» acapella.

–  Jeg skulle ønske jeg kunne synge så fint, sa Valeur etter at jentene hadde forlatt scenen.