fbpx
Annonse:
REAGERER: Fylkesordfører Tellef Inge Mørland (Ap) Reagerer På At Pasient- Og Brukerombudet Melder Flytting Til Kristiansand Midt Under Sammenslåingsforhandlingene Mellom Aust- Og Vest-Agder. Arkivfoto
REAGERER: Fylkesordfører Tellef Inge Mørland (Ap) reagerer på at Pasient- og brukerombudet melder flytting til Kristiansand midt under sammenslåingsforhandlingene mellom Aust- og Vest-Agder. Arkivfoto

Fylkesordføreren reagerer på at pasient- og brukerombudet flyttes til Kristiansand.

Fra 1. januar slås ombudet i Aust- og Vest-Agder sammen og hovedkontoret flyttes til Kristiansand. Det har fått fylkesordfører Tellef Inge Mørland (Ap) til å reagere.

–Dagens pasient- og brukerombud leier lokaler av fylkeskommunen på fylkeshuset i Arendal, og det var slik jeg fikk beskjeden om at ombudet nå vil flytte. Jeg synes det er veldig synd at disse fire arbeidsplassene nå flyttes fra Arendal og Aust-Agder. I tillegg er jeg bekymret over at en sentralisering av tjenesten, kan gjøre det vanskeligere for enkelte av de gruppene ombudet er til for å ta kontakt, skriver Mørland i en pressemelding.
Ifølge Mørland har fylkeskommunens administrasjon vært involvert og gitt tilbud til Helsedirektoratet om plass til samling av åtte arbeidsplasser på fylkeshuset i Arendal.

Underlig valg
Mørland er forundret over tidspunktet for å melde flytting, midt i de pågående forhandlingene om sammenslåing av fylkene Aust- og Vest-Agder der flertallet i forhandlingsutvalget har lagt til grunn at Arendal skal være hovedsete for statens virksomhet i regionen. Fylkesordføreren skriver at han valgte å stå utenfor avtalen som ble fremforhandlet fordi han var bekymret for at den ikke kommer til å bli fulgt opp ved en eventuell sammenslåing.
– Offentliggjøringen av vedtaket om å flytte pasient- og brukerombudet ble gjort etter at denne avtalen var kjent, og er i så måte både urovekkende og svært uheldig med tanke på troverdigheten i hele avtalen som flertallet i de to forhandlingsutvalgene har kommet fram til, skriver han.

Før luciamøtet
Mørland mener det er nå er viktig at det kommer en avklaring fra staten på om de i det hele tatt kommer til å vektlegge dette punktet i avtalen, før fylkestinget behandler  saken om fylkessammenslåing i desember. Den politiske avklaringen om ja eller nei til sammenslåing av de to sørlandsfylkene finner sted på fylkeshuset i Arendal 13. desember.

Skal bli bedre
I en melding på Helsedirektoratets nettsider sier påtroppende pasient- og brukerombud Gunhild Solberg at målet er å styrke fagmiljøet for å gi bedre ombudstjenester til innbyggerne.
– Med en sammenslåing vil vi nå enda flere av de som trenger oss mest, sier Gunhild Solberg.
Ifølge ombudet skal det utover hovedkontoret i Kristiansand etableres «utekontor» flere steder i de to fylkene, deriblant Arendal.