fbpx
Annonse:
Fremkrittspartiets Anders Kylland Fikk Formannskapet Med Seg På Fortsatt å Være På Vakt For Sykehuset I Arendal. Nå Skal Et Nytt Sykehusutvalg Utnevnes. Foto: Esben Holm Eskelund
Fremkrittspartiets Anders Kylland fikk formannskapet med seg på fortsatt å være på vakt for sykehuset i Arendal. Nå skal et nytt sykehusutvalg utnevnes. Foto: Esben Holm Eskelund

Opposisjonsleder Anders Kylland i Arendal fikk flertall for å utnevne nytt sykehusutvalg.

Fremskrittspartiets representant luftet forslaget i formannskapet mandag og tok til orde for at det må utnevnes et nytt politisk utvalg som skal tale Arendals sak i sykehussaker. Spesielt ønsker Kylland skal følge arbeidet som omhandler Arendal. Kylland ba om at det innarbeides midler til et slikt utvalg i budsjettet for neste år. Formannskapet vedtok enstemmig at et nytt slikt utvalg skal på plass.

Les også: – Drar teppet vekk under sykehuset

Opposisjonslederen mener det er behov for et sykehustutvalg som ikke er mest opptatt av å opptre pent og pyntelig.
– Vi trenger ikke glattpolerte politikere, men noen som kan bjeffe litt, sa Kylland.
Ordfører Robert C. Nordli fra Arbeiderpartiet sa han var enig med opposisjonslederen at det er viktig å ha på plass et utvalg som følger opp i sykehussaker og har bedt administrasjonen legge frem en sak  om dette.

Les også: Setter inn flere «vaktbikkjer» for sykehuset

Ønsker annet navn
Rådmann Harald Danielsen ga uttrykk for at Østre Agder-samarbeidet skulle holde oppsynet med sykehussituasjonen i Arendal. Om det likevel skal bli et nytt politisk utvalg i Arendal ønsker han at det får et annet navn et et «vaktbikkjeutvalg».
–Jeg synes det blir litt uheldig når er en sier det skal bjeffe litt. Det er lett å latterliggjøre i det offentlige rom, sier rådmann Harald Danielsen.
Anders Kylland fastholdt at et utvalg må utgå fra Arendal fordi det er lokalt det er størst fokus på sykehuset.

Les også: Sykehusplanen: Ingen Arendals-endringer