fbpx
Annonse:
MÅ STENGE IGJEN: Fishermans Pub I Arendal Mister Skjenkebevillingen Midlertidig I 21 Dager. Arkivfoto
MÅ STENGE IGJEN: Fishermans Pub i Arendal mister skjenkebevillingen midlertidig i 21 dager. Arkivfoto

Skjenkekontrollen i Arendal trodde ikke på forklaringen om at gutten som ikke kunne stå på sine egne ben hadde et epileptisk anfall.

Bare dager før puben var pålågt å holde ølkranene tørre i ei uke av det kommunale skjenkepolitiet fra 14. september i år,  ble det avdekket et nytt brudd på alkoholloven i puben. Ifølge rapporten fra Securitas-vekterne var kontrollørene i og inne i puben gjennom en times tid natt til søndag 13. september. Da kontrollutvalget for alkoholloven i Arendal kommune behandlet saken, ble det vedtatt på nytt å inndra skjenkebevillingen midlertidig. Denne gangen i tre ganger så lang tid. I 21 dager gjennom ukene 45, 46 og 47 får ikke Fishermans Pub skjenke alkohol til sine gjester.

Les også: Tørre kraner i valguken

Åpenbart beruset
Da kontrollørene natt til 13. september kom inn i lokalet ble de oppmerksomme på en mann i tjueårene, som lente seg mot ei jente og ikke klarte å stå på sine egne bein, sleit med å snakke og heller ikke klarte å holde hodet oppe. Ifølge rapporten, som ble behandlet av kontrollutvalget for alkoholloven 21. oktober, var konklusjonen raskt at vedkommende åpenbart var påvirket av rusmidler.

I telefon på do
Den unge mannen skal ha blitt støttet inn på jentetoalettet, og han ble observert sittende foran toalettet da døren ble lukket. Kontrollørene kontaktet vakten i puben og ga informasjon om det de hadde sett. Vakten skal da ha banket på døren, men skal ha blitt avfeid av jenta som hevdet hun snakket i telefonen. Deretter skal vakten ha fortsatt å rydde i lokalet, men flere ganger spurt kontrollørene om gjestene hadde gått ut av toalettet.

Epilepsiforklaring
Etter noe tid skal ansvarshavende i puben ha fått kontakt innenfor toalettdøren, jenta kom ut og mannen hadde fortsatt problemer med å holde seg oppreist og ble støttet ut fra Fishermans av vakten og den ansvarlige i puben. På utsiden skal ansvarshavende ha forklart til kontrollørene at jenta skal ha forklart at mannen hadde hatt et epilepsianfall, og at han ikke hadde drukket veldig mye. Kontrollørenes kommentar til dette skal ha vært at de bare kunne rapportere det de hadde observert.

Fikk ikke servering
Fishermans advokat, Kjell Ola Berg i NHO Reiseliv, skriver i et tilsvar til rapporten som ble sendt skjenkekontrollen at gjesten ikke bestilte alkohol eller drakk etter at han kom dit, og mener jentas forklaring om et epileptisk anfall underbygges ved at at han forut ikke hadde indikasjoner på åpenbar påvirkning og at det heller ikke er beskrevet typiske reaksjoner ved overstadig berusning, som om han snakket usammehengende, var høylytt, hadde problemer med å snakke og fokusere eller lignende.
–Det er etter vår oppfatning ikke bevisovervekt for at hans tilstand hadde sammenheng med åpenbar påvirkning, og kommunen kan da ikke legge til grunn at det har forekommet noe brudd på alkoholloven i dette tilfellet, skriver Berg.

Dårlig dokumentert
Saksbehandleren i kommuneadministrasjonen skriver i saksfremlegget, som ble lagt frem for kontrollutvalget, at det etter å ha sett Oslo Universitetssykehus fremstilling av anfallstyper ved epilepsi, mener det er lite sannsynlig at det er tale om et epilepsianfall, og om det hadde vært det burde skjenkestedet ha dokumentert dette.