fbpx
Annonse:
KRØGENESÅSEN: Kommuneplanutvalget Gir Grønt Lys For Bygging På Krøgenesåsen I Arendal. Arkivfoto
KRØGENESÅSEN: Kommuneplanutvalget gir grønt lys for bygging på Krøgenesåsen i Arendal. Arkivfoto

Krøgenesåsen i Arendal blir sannsynligvis bygget ut med rundt 150 boenheter.

Det vedtok kommuneplanutvalget i Arendal onsdag. Området politikerne ønsker å gjøre tilgjengelig for boligbygging ligger kloss på bymarka i Arendal, langs den planlagte tilførselsveien mellom Krøgenes og nye E18.  Da planen lå ute til offentlig høring til uti juni måned, kom det merknader og innsigelser fra offentlige myndigheter og Statens Vegvesen. Vegvesenet trakk sine innsigelser etter et avklaringsmøte med kommunen og endringer i planene.

Les også: 150 nye boliger på Krøgenes

Variert bebyggelse
Ifølge planbeskrivelsen ønsker tiltakshaver, MG Prosjekt as, å bygge to boligblokker med 36 leiligheter i hver fordelt på fem etasjer, et leilighetsbygg på to etasjer med ti leiligheter, to toetasjes åttemannsboliger med 16 leiligheter, tre fem-seksmannsboliger over to etasjer med 16 leiligheter, seks boliger i kjede med seks boenheter over to etasjer, sju boliger i kjede i to etasjer med underetasje samt 22 eneboliger. Det hele er planlagt oppført på et område over 40 mål.

To stemte imot
Rådmannens anbefaling om at politikerne gir grønt lys til utbygging ble nedstemt av Einar Krafft Myhren fra Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønnes Magrete Martens Breivik. De øvrige sju politikerne i utvalget gikk imidlertid inn for å tillate prosjektet, som skal behandles endelig av bystyret.