Annonse:
VIKTIG: Arne Voll, Kommunikasjonssjef I Gjensidige, Forklarer At Gamle Eller Ny Dekk Kan Handle Om Liv Eller Død. Foto: Privat
VIKTIG: Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, forklarer at gamle eller ny dekk kan handle om liv eller død. Foto: privat

Tusenvis kjører med for dårlige vinterdekk

En undersøkelse gjennomført for Gjensidige viser at over 3.000 bilister i Aust-Agder kjører med vinterdekk som ikke er gode nok. 

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige forklarer at fem prosent av bilistene har vinterdekk som er seks år eller eldre, og at vinterdekk absolutt bør byttes ut etter fem år.
– Det er uheldig at så mange kjører med eldgamle vinterdekk, men samtidig er vi gledelig overrasket over at tallene ikke er høyere, sier Voll, og legger til at han hadde fryktet et mye høyere tall.

Voll forklarer at gamle vinterdekk dobler bremselengden, selv med lovlig mønsterdybde, og at nye vinterdekk for mange oppleves som å kjøre en helt ny bil på glatta med helt andre kjøreegenskaper enn de er vant til.
– I noen tilfeller kan nye og gamle dekk stå om liv og død. Skift dekk i tide og ikke vent til det er for sent, oppfordrer kommunikasjonssjefen.
På landsbasis er det over 170.000 som ifølge undersøkelsen kjører rundt på gamle dekk. I tillegg er det 30.000 som svarer at de har mer enn ti år gamle vinterdekk. e

Sorry. No data so far.