Annonse:
Foto: Trygg Trafikk
Foto: Trygg Trafikk

– Ta det med ro i julestria

Det sier direktøren i Trygg Trafikk. Med ferske tall som viser en økning i antall omkomne i trafikken, er han redd for at utviklingen går i feil retning. 

I november var det ingen som døde i trafikken i Aust-Agder, men 14 liv gikk tapt på landsbasis. I gjennomsnitt har 10 flere omkommet så langt i år som ved samme tid i fjor, ifølge Trygg Trafikk, som frykter at flere vil omkomme i år enn i fjor.
– Fjoråret var det beste året noensinne for trafikksikkerhet i Norge. Derfor synes vi det er foruroligende at vi tar ett skritt tilbake i år. Utviklingen de siste månedene går dessverre i feil retning og måneden vi akkurat har lagt bak oss er den verste november måneden siden 2009, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.
Direktøren oppfordrer alle til å være ekstra varsom nå som mørketiden har meldt sin ankomst.
– Vårt håp er at alle gjør sitt for å bidra til at færre omkommer i trafikken fremover. Desember kan by på krevende og vekslende kjøreforhold. Avpass farten til sikt og føre, og ta det med ro i julestria, sier han.

Johansen legger til at med jula følger mange julebord og hyggelig lag, og at det for mange vil innebære et større inntak av alkohol enn normalt. Han advarer derfor mot å kjøre i påvirket tilstand, og tenke seg om en ekstra gang før man setter seg i bilen dagen derpå.
– Ikke stress ut med bilen for å handle julegaver morgenen etter en fest, sier han.

Sorry. No data so far.