Annonse:
STORT: Under Den Offisielle åpningen Av Det Nye Byggetrinnet På Sam Eyde Videregående Skole, Fikk Publikummerne En Omvisning I De Nye Arbeidsarealene.
STORT: Under den offisielle åpningen av det nye byggetrinnet på Sam Eyde videregående skole, fikk publikummerne en omvisning i de nye arbeidsarealene.

Storfornøyd med nytt skolebygg

Elevene ved Sam Eyde videregående skole viste fram de nye arealene under den offisielle åpningen av nytt byggetrinn for bygg- og anleggslinjene. 

Elevene  er stolte over at de har alt de trenger av plass og utstyr i det nye byggetrinnet. Tirsdag fikk fylkesordfører Gro Bråten æren av å klippe båndet, som i stedet for å være et rødt silkebånd, var en oransje jekkestropp.

NYTT OG LYST: Herman Skaare til venstre og Valentin Read er veldig godt fornøyde med store og lyse lokaler. Foto: Helene Walle

Konsert
Det var mange som møtte opp for å få med seg den åpningen, som innebar både omvisning, konsert av elever fra Dahlske vgs. og lunsj.
– I dag skal disse elevene få sin offisielle åpning, men hvor er snora? Spurte Bråten.
Bak henne gikk døra opp, og gjennom røyken som ble blåst ut kunne man skimte jekkestroppen. I stedet for saks fikk hun tildelt en kniv.
– I år kom jula ekstra tidlig. Dette er en gave fra hele befolkningen til våre elever, sa rektor Nils Inge Øyna.
Byggingen av det nye byggetrinnet startet i september 2016, og stod klart våren 2018. Det er Norconsult som har tatt seg av prosjekteringen på byggene som på godt over 5.000 kvadratmeter innehar verksteder, servicehaller, byggfagshall, nye undervisningsrom og kontorplasser. Det nye bygget hadde en prislapp på 185 millioner kroner, og har tatt med seg elevene ved Blakstad videregående skole, noe rektor Øyna er spesielt glad for.

STROPP: I stedet for et rødt silkebånd, fikk fylkesordfører Gro Bråten en oransje jekkestropp og kniv da hun skulle erklære bygget for åpnet.

Fint og lyst
Valentin Read, Baltasar Andresson, Jakob Plywacz og Herman Skaare går første året på bygg- og anleggsteknikk. De har bare sett de gamle lokalene, men er veldig glad for at de startet på studiene rett inn i de nye.
– Det er litt kaldt her, men det er mye bedre lys og stor plass. Det var ikke så veldig bra det de brukte før, sa Herman, som fortalte at han så vidt har vært innom skolen på Blakstad.
Etter den offisielle åpningen ble publikummerne invitert med på en omvisning i de forskjellige hallene og uteområdene. Elevene holdt selv presentasjoner på hvert stopp.
Den første holdeplassen var hos transport og logistikk, vg.2. Klassen består av tretten elever, og Helen er en av dem.
– Her kan vi kjøre truck og øve oss litt på lager. Vi får prøvd oss på ulike høyder, og både på glatt gulv og brostein. Jeg synes det er veldig bra det vi har fått her, sa hun, med nikkende hoder fra hennes medelever i bakgrunnen.

AKTIVITET: I den store bygghallen er det seks klasser som har aktivitet i hallen.

Tidsriktig
Magne Asdal, avdelingsleder for bygg- og anleggsteknikk ledet den ene gruppen i omvisningen. Han fortalte at de har oppgradert alt utstyret til å bli mer tidsriktig, noe det har vært et behov for.
– Vi ligger nesten litt fremme, og det må vi være hvis vi skal være konkurransedyktige, sa han.
På vei fra et bygg til et annet, sto Caroline R. Eriksen. Hun fortalte om en skolopender laget av gamle maskiner som henger i den ene trappeoppgangen. Det er ikke uten grunn at det er et leddyr som pryder skoleveggene.
– De blir ofte kalt tusenben, og denne representerer elevene, hvor alle elevene er ett ledd, og sammen utgjør vi en helhet. En skolopender kan gjøre stort sett de samme tingene som anleggsmaskiner, og trives best i jorda, sa hun.
Inne i byggfagshallen fortalte Jakob og Herman om hallen, og hvilke elever det brukes av. I dag brukes det av seks forskjellige klasser til ulike tider, både vg1 og vg2 elever.
– Alt av grunnopplæring, som hånderting av verktøy, gjøres her inne, sa Herman.
Han forklarte at han trives godt på byggfag, fordi det stadig er noe nytt og spennende å lære.

SKOLOPENDER: Alle leddene representerer hver elev, fortalte Caroline R. Eriksen.

I naborommet reparerer de arbeidsmaskiner som eneste klasse i fylket, og ved siden av der igjen er et enda større rom som brukes av anleggsmaskinmekaniker-faget, som spesialiserer seg på nettopp å reparere anleggsmaskiner.
– På utsiden her har vi cirka 40 mål som vi kaller for en gigantisk lekeplass. Her får elevene prøvd seg fram til rundt høstferien. Nå bygger de vei for blant annet Statens Vegvesen, sa Asdal på vei til vaskehallen.
Den store hallen får fint plass til en traktor på 30 tonn uten å tære noe særlig på hallen, ifølge avdelingslederen, som pekte på at det er helt nødvendig å lære seg vedlikehold og rens for at maskinene skal holde seg år etter år.
– Det er en skikkelig moderne vaskehall, smilte han.

Se flere bilder her:

Sorry. No data so far.