fbpx
skip to Main Content
BIDRAG? Har du noe å bidra med kan du ta kontakt via skjermbrev jubileum@granerevyen.no

Sitter du på gull fra Granerevyen?

I 2023 er det hundre år siden byens revy ble arrangert for første gang. Nå er en hyllest på vei i bokform og ildsjelene bak boka er på utkikk etter nye og gamle klipp, programmer, bilder og tekster.

I løpet av ett århundre har flere generasjoner av arendalitter vært innom revyen, både som publikum, forfattere, skuespillere, instruktører og revysjefer. Hvis du har bilde fra en vennegjeng som har vært på forestilling, en morsom anektote, et godt slitt og innholdsrikt program eller en loslitt tekst ønsker vi å komme i kontakt med deg.

Granerevyen skal gi ut boka for egen maskin og har samlet sammen et skrivelag bestående av revysjef Liffe (Leif Gerhard Andersen Jr.), instruktør Marianne Løge, tidligere skuespiller Anne-Lise Gjerde, mangeårig skuespiller og mannen bak den folkekjære «Magne i sjekta» Magne Knutsen og sketsjforfatterne Åsmund Fiskaa og Grete Helgebø.

Håpet er at boka skal gi en komplett oversikt over høydepunkt, latterkuler og morsomme hendelser bak sceneteppet fra revyens første århundre. Det innebærer både kreative løsninger under krigsårene, kjente figurer som Alf og Meidel og profesjonaliseringen som fulgte med flyttingen inn i kulturhuset.

 

Back To Top