Annonse:
KANDIDAT: Nina Jentoft, Er En Av Seks Kandidater Til Årets Kommuneprofil 2018. Vinneren Annonseres På Fredag. Arkivfoto
KANDIDAT: Nina Jentoft, er en av seks kandidater til Årets kommuneprofil 2018. Vinneren annonseres på fredag. Arkivfoto

Nina Jentoft kan bli Årets kommuneprofil

Nina Jentoft, Ap, er en av seks nominerte til Årets kommuneprofil 2018.

Kommunal Rapport deler ut prisen en gang i året til en kommuneprofil som har utmerket seg. Nina Jentoft ble valg for sitt sterke engasjement for barnevernet.

En pris
Kommunal Rapport har de siste par årene delt ut pris i flere underkategorier, men har i år valgt å gå tilbake til den gamle modellen om å bare gi ut en hovedpris, slik at vinneren får den oppmerksomheten den fortjener.
– Forslagene som er kommet inn viser et interessant mangfold. Den som til slutt vinner, vil stå tydelig fram til inspirasjon og nytte for andre, sier sjefsredaktør Britt Sofie Hestvik.
En av kriteriene for å bli nominert, er at personen må ha vist lederskap utenom det vanlige, og at vedkommende må ha bidratt spesielt til å utvikle tjenester, lokaldemokratiet eller lokalsamfunnet.

Barnevern
Nina Jentoft ble valg fordi hun satt som leder i arbeidsgruppen som skulle snu barnevernet, som var i dyp krise da de startet arbeidet i 2015. Etter tre år er arbeidsmiljøet i bedring, sykefraværet lavere og turnoveren mindre, ifølge Kommunal Rapport.
– Jeg er fryktelig glad. Når man har et sterkt engasjement er det hyggelig at det blir latt merke til, sier Jentoft.
Ordfører Robert Cornels Nordli er imponert over engasjementet og arbeidet Jentoft har hatt i arbeidsgruppen.
– Nina vet hva hun snakker om, og hun er engasjert i enkeltmennesker. Hun har møtt alle grupper som blir berørt av barnevernet. Barn, foreldre, fosterforeldre, onkler og tanter, sier han.

Avstemning
De andre kandidatene er byråd Lan Marie Nguyen Berg, prosjektleder Ole John Østenstad, direktør Geir Davidsen, prosjektleder Egil Mølland og Márjá Eira fra NAV.
Det er folket som bestemmer hvem som stikker av med den gjeve prisen. Stemmegivningen har allerede startet og Kommunal Rapport gjør oppmerksom på at det kan stemmes fram til 6.desember kl. 14. Hvordan stemmegivningen gjøres kan du se på Kommunal Rapport sine hjemmesider.
Vinnerne offentliggjøres fredag 7.desember, og uka etter tar Kommunal Rapport et besøk til vinneren for å overrekke prisen, som er en karikaturtegning. Vinneren blir i tillegg en av Kommunal Rapports faste kronikører i 2019.

Sorry. No data so far.